Baltarusijos kariuomenėje bręsta uraganas - Lukašenka jau užkniso  ()

Baltarusijos kariuomenėje auga nepasitenkinimas diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimu, nes kyla grėsmė, kad Baltarusija bus tiesiogiai įtraukta į Rusijos karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestinėje.

Kariškiai teigia, kad šiaurinėse sienose nėra jokių priešo puolamųjų grupių formavimosi ženklų. Baltarusijos poligonuose tęsiasi okupantų dalinių mokymas.

Baltarusijos Respublika ir toliau remia karą prieš Ukrainą, suteikdama rusams teritoriją ir oro erdvę apšaudymui.

Baltarusijos kariuomenėje pasieniečių ir kito karinio personalo nepasitenkinimas Lukašenkos režimu auga, nes gresia tiesioginis šalies dalyvavimas kare prieš Ukrainą.

Žvalgybos duomenimis, dabar Baltarusijoje yra 9000 Rusijos kariuomenės karių, jie gali būti panaudoti dviem variantams – smūgiui iš Baltarusijos arba grįžimui į Ukrainos teritoriją rotacijos būdu į Charkivą ar kitomis kryptimis.

 

Lukašenka ir toliau kuria sąlygas, kad nesiveltų į tiesioginį karą prieš Ukrainą – su tuo susiję jo pareiškimai, kad NATO ruošiasi pulti Baltarusiją, teigia ISW.

Lukašenkos režimas specialiai siunčia pabėgėlius iš Irano ir Pakistano prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos atlikti žvalgybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(7)
(37)

Komentarai ()