[Žinios trumpai] Per žingsnį nuo mirties: Prigožino sūnus apsistojo būstinėje, kurią susprogdino HIMARS (Foto)  ()

Prigožino sūnus buvo apsistojęs rusų būstinėje Kadijivkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-13 [Žinios trumpai] Per žingsnį nuo mirties: Prigožino sūnus apsistojo būstinėje, kurią susprogdino HIMARS (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožino sūnus apsilankė Rusijos PMC „Wagner“ būstinėje Donbase, kurią dieną prieš tai, šeštadienį, per raketos smūgį sunaikino Ukrainos armija. Būstinė buvo įsikūrusi Kadijivkos gyvenvietėje (okupuota Luhansko srities dalis).

Apie tai rašo tiriamosios žurnalistikos projekto „Bellingcat“ narys Arikas Toleris.

Savo socialinio tinklo „Twitter“ puslapyje jis atkreipė dėmesį į nuotrauką, kurioje vyras, panašus į Pavelą Prigožiną, stovi priešais pastatą su užrašu „Ždanovo svečių namai“. Dieną anksčiau Ukrainos valdžia internete paskelbė sunaikintos Rusijos samdinių bazės vaizdą – šis pastatas su nurodytu užrašu taip pat buvo užpultas.

Toleris paskelbė Pavelo (Prigožino sūnaus) nuotraukas iš jo dabar jau ištrintos paskyros Rusijos socialiniame tinkle „Vkontakte“ ir iš mamos puslapio tame pačiame socialiniame tinkle. Žmogus originalioje nuotraukoje iš Kadijivkos atrodo kaip Prigožino sūnus, pažymi analitikas.

Išvakarėse Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys HIMARS smūgiavo į viešbutį, kuriame buvo bazuojami rusų samdiniai. Prigožinas vyresnysis anksčiau yra pareiškęs, kad jo sūnus yra jo organizuojamo PMC gretose.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: