Garsus Lenkijos politikas pareiškimais sukėlė skandalą: „Ukraina - grėsmė, draugaukime su Rusija“  ()

Lenkijos parlamento narys Januszas Korwinas-Mikke paskelbė dar vieną įrašą, kuriame teigia, kad Rusijos atžvilgiu „darome tą pačią klaidą kaip ir Prūsijos atžvilgiu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš Konfederacijos vadovų, parlamento narys Januszas Korwin-Mikke, iki šiol vadovavęs partijai KORWiN, yra žinomas dėl savo simpatijų Rusijai. Jis neslepia savo prorusiškų pažiūrų, o po Rusijos invazijos į Ukrainą jo įrašai socialinėje žiniasklaidoje dažnai buvo Kremliaus propagandos priedanga. Tai buvo ypač akivaizdu per Bučos žudynes netoli Kyjivo. Korwinas-Mikke suabejojo, ar tai padarė rusai, manydamas, kad tai galėjo būti ukrainiečių provokacija. Jo pareiškimus noriai citavo Rusijos žiniasklaida.

Savo pranešimuose Korwinas-Mikke ne kartą teigė, kad stipri, ginkluota Ukraina gali kelti grėsmę Lenkijai. Panašų turinį jis paskelbė ir „Twitter“.

 

„Kartais girdžiu: „Jei palaikote Rusiją, keliaukite ten“. Na, tai neturi nieko bendro! Net jei Rusijoje būtų baisu ir ten vyrautų kanibalizmas, pasisakyčiau už gerus santykius su Rusija, nes bijau stiprėjančios Ukrainos ir noriu turėti sąjungininką už jos nugaros“, – rašė parlamentaras.

 

Vėliau Januszas Korwinas-Mikke paskelbė dar vieną įrašą, kuriame teigia, kad Rusijos atžvilgiu „darome tą pačią klaidą kaip ir Prūsijos atžvilgiu.“

„Į kovą su jais patraukėme teutonų riterius. Tik teutonų riterių buvo daug lengviau atsikratyti nei ukrainiečių“, – komentavo jis.

Sienos apsaugos tarnybos duomenimis, nuo vasario 24 d. iš Ukrainos į Lenkiją įvažiavo 8,346 mln. asmenų, o iš Lenkijos į Ukrainą išvažiavo 6,513 mln. asmenų. Politikai ir analitikai prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais pabėgėlių skaičius neišvengiamai didės, daugiausia dėl Rusijos nusikalstamos strategijos atimti iš Ukrainos gyventojų energiją ir šilumą. Baimindamiesi šaltos žiemos, daugelis ukrainiečių gali nuspręsti išvykti į kaimyninę šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(20)
(-13)

Komentarai ()