[Žinios trumpai] Propaganda tiesiog pasiuto: „po daugybės bandymų sutrukdyti, JAV prie Rusijos sienos atveš savo baisiausią ginklą“  (1)

Jevgenijus Popovas, garsios propagandistės Olgos Skabejevos vyras ir parlamentaras, negali patikėti tuo, kas netrukus atsidurs prie Rusijos sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis garsiau girdimi pokalbiai, kad Ukrainai reikia amerikietiškų oro gynybos sistemų „Patriot“. Tai - vienas efektyviausių tokio tipo ginklų pasaulyje, kuris Ukrainai reikalingas dėl reguliarių Rusijos rengiamų raketų atakų prieš Ukrainos miestus ir infrastruktūrą. Kol kas, bent jau oficialiai, sprendimai nėra priimti, bet tikrai panašu, kad „Patriot“ sistemos gali pasiekti Ukrainą.

Jevgenijui Popovui tai kelia įniršį: „Su tuo mes iš esmės kovojome daugybę metų!“

„Patriot“ - tai oro gynybos sistema. Ji gali numušinėti raketas ir orlaivius. Kodėl Rusijai nepatinka tokių sistemų egzistavimas netoli jos sienų? Na, šios sistemos gali efektyviai užverti dangų. Taigi, Rusija arba įsivaizduoja, kad „Patriot“ taikytųsi į lėktuvus Rusijos teritorijoje, arba liūdi, kad jos atakos prieš kaimynines šalis (šiuo atveju Ukrainą) būtų daug sudėtingesnės.

 

Įdomu, kad Rusijos propaganda negali apsispręsti, kaip vertinti spekuliacijas dėl „Patriot“ dislokavimo Ukrainoje. Vieni kartoja, kad tai - neįsivaizduojama eskalacija, galinti priartinti Rusijos ir JAV karinį susidūrimą. Kiti teigia, kad „Patriot“ sistemas labai lengva sunaikinti. Visi rusų propagandistai sutinka, kad toks žingsnis, neleisiantis Rusijai naikinti Ukrainos miestų ir energetinės infrastruktūros, tik pailgins karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(90)
(4)
(86)

Komentarai (1)