Rusų Afganistano karo siaubas grįžta – Ukraina į kovą meta „Rumunijos vaiduoklius“  (1)

Tokie „vaiduokliai“ persekioja rusų armiją. Pirmiausia jie susidūrė su jais per karą Afganistane, vėliau – Sirijoje, o dabar – Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė ant pikapų sumontavo didelio kalibro 12,7 mm kulkosvaidžius, kad sunaikintų Rusijos pėstininkus ir transporto priemones. Tai pranešė Lenkijos portalas „Defence24“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai atkartoja arabų ir Afrikos šalių taktiką, kurdami mobilias ugnies grupes prieš Rusijos pėstininkus, lengvuosius šarvuočius ir žemai skraidančius lėktuvus. Taip kuriamos gana galingos mobilios ugniagesių grupės, veikiančios „kovok ir bėk“ principu.

Visų pirma tokia įranga pradėjo pasirodyti 251-ojo teritorinės gynybos bataliono tarnyboje. Atsižvelgiant į tai, kad kulkosvaidis sumontuotas be jokios rimtos apsaugos kovotojams, labiausiai tikėtina, kad jie pirmiausia naudojami prieš oro taikinius. Mašinoms reikia šaulių įgūdžių kovoti su Irano kamikadzėmis. UAV yra palyginti dideli ir triukšmingi, juos lengva pastebėti dienos metu, tačiau norint juos numušti, reikia įgūdžių.

 

Gruodžio 9 dieną paskelbta, kad Ukraina gavo kulkosvaidžių partiją iš Rumunijos gamyklos „Uzina Mecanica Cugir“. Kartu su jais buvo perkelti ir trikojai, ant kurių jie sumontuoti automobiliuose. Štai kodėl tokie „rumuniški vaiduokliai“ persekioja rusų armiją. Pirmiausia jie susidūrė su jais per karą Afganistane, vėliau – Sirijoje, o dabar – Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(205)
(1)
(204)

Komentarai (1)