[Žinios trumpai] CŽA vadovas šokiruotas: Rusijos kariuomenė man paliko neišdildomą įspūdį  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos turi nemažai trūkumų, kurie turi įtakos koviniam efektyvumui. Be to, tam tikru momentu jos gali pradėti byrėti iš vidaus, mano buvęs CŽA direktorius Davidas Petraeusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie (rusai – red.) parodė labai rimtą logistinės struktūros ir pajėgumų trūkumą. Pasibaisėtina jų komunikacijų būklė, kuri yra aukšto dažnio, nešifruota ir vieno kanalo. Kiekvienas, turintis policijos skaitytuvą, gali rasti ir trukdyti jų pokalbiams arba juos užsirašyti“, – sakė Petraeusas.

Jis taip pat pažymėjo, kad okupantai įspūdingi savo nekompetencija: „Nors jie turėjo galimybę ir laiko paruošti kariuomenę vasario 24 d. invazijai, tai nebuvo padaryta“.

Buvusio CŽA vadovo teigimu, tam tikru momentu Rusijos kariuomenė gali pradėti byrėti iš vidaus, tai priklausys nuo kelių veiksnių:

  • ar Rusija galės gauti papildomų bepiločių orlaivių iš Irano;
  • ar pavyks gauti papildomų raketų ir amunicijos iš Irano ar Šiaurės Korėjos;
  • ar kariai ims suprasti nuostolių mastą ir Putino karinių nuotykių beprasmiškumą;
  • kaip keisis Rusijos karių nuotaikos žiemą.

 

„Ar, pavyzdžiui, žemė kieta ir įšalusi, kad ukrainiečių tankai galėtų apeiti kliūtis, kurias rusai turi keliuose, pavyzdžiui, Chersono srityje. Ar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks pasiekti tokią pažangą, kuri turės įtakos Rusijos kariams ir sukels masinį pasidavimą, dezertyravimą“, – samprotavo Petraeusas.

(91)
(2)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: