Artėja didelis karas? Rusija jau ruošiasi ginti Maskvą ir Sankt Peterburgą fronto operacijų lygmeniu  ()

Karo atveju karinė apygarda turėtų virsti fronto vadovybe, o Maskvos frontas, regis, jau matosi iš Kremliaus bokštų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be itin ambicingų, ant visiško proto praradimo slenksčio esančių planų, pavyzdžiui, padidinti Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas iki 1,5 mln. karių ir formuoti „monstrus“, tokius kaip artilerijos divizijos, Rusijos gynybos ministerijos vadovas Šoigu paskelbė planą atkurti dvi karines apygardas.

„Sukurti dvi tarprūšines strategines teritorines ginkluotųjų pajėgų asociacijas – Maskvos ir Leningrado karines apygardas“, – Rusijos Federacijos gynybos ministerijos baigiamosios kolegijos posėdyje sakė Šoigu.

Faktas yra tas, kad karinė apygarda yra didžiausias karinis vienetas ir, remiantis apygardos vadovybe, karo atveju čia turėtų būti dislokuota fronto vadovybė.

 

Tai yra, Maskvos karinės apygardos sukūrimas Rusijos Federacijoje yra ne kas kita, kaip tiesioginis įrodymas, kad Kremlius visapusiškai ruošiasi organizuoti Maskvos gynybą operatyviniu-strateginiu lygiu.

Kalbant apie Leningrado apygardą, tai daugiau ar mažiau logiška ir susijusi su tuo, kad Suomijai įstojus į NATO, Rusijos Federacija staiga įgis dar 1272 km sienos su Aljansu. Tuo pat metu antras pagal svarbą Rusijos Federacijos miestas Sankt Peterburgas yra puslankiu apsuptas tarp Suomijos ir Estijos.

Tačiau bus nepaprastai įdomu stebėti šių dviejų naujų karinių apygardų kontūrus. Priminsime, kad dabar Rusijos Federacija turi penkias karines apygardas: Vakarų, Pietų, Centrinį, Rytų ir Šiaurės laivyną.

 

Maskvos ir Leningrado apygardos paskutinį kartą egzistavo iki 2010 m., kai reformos metu buvo panaikintos. Be to, Maskvos ir Leningrado kariniai rajonai yra identiški tiems, kurie egzistavo iki SSRS žlugimo. Tuo metu jie apėmė dabartinę Rusijos Federacijos Pietų ir Vakarų rajonų bei Šiaurės laivyno teritoriją.

Tai bus jau ketvirtoji Rusijos Federacijos karinių apygardų reforma nuo 1991 m. ir antroji vadovaujant Šoigu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()