Karo ekspertas skelbia netikėtą versiją, kaip netikėtai ir nestandartiškai Ukraina panaudos vienintelį „Patriot“: rusams tai bus didelis šokas  ()

Karo ekspertas Grigorijus Tamaras pasiūlė, kaip Ukrainos generalinis štabas galėtų panaudoti vienintelę „Patriot“ sistemą iš JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų karininkas paaiškino, kad viena „Patriot“ sistema tokiai didelei šaliai kaip Ukraina nieko neišsprendžia, nes oro gynybos sistemos veikimo nuotolis yra ribotas. Dideliam plotui, norint jį visiškai apsaugoti nuo rusiškų raketų, reikia daug šių priešlėktuvinių raketų sistemų.

Karo ekspertas Grigorijus Tamaras netikėtai pasiūlė, kad Ukrainos karinė vadovybė JAV parūpintą „Patriot“ panaudotų ne oro gynybai stiprinti, o visai kitiems tikslams.

Grigorijaus Tamaro nuomonę, kaip Ukraina gali panaudoti oro gynybos sistemą „Patriot“, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

„Jūs reikalaujate šių sistemų, bet kartu turite didžiulę valstybę. Tokio įrenginio neužtenka, kad apimtų visą šalį, o jūs turite daug gyvenviečių, kurios yra labai nutolusios viena nuo kitos... Kyjivas – didžiulis metropolis, Charkivas – didelis miestas, Lvivas – reikšmingas centras, Odesa, Dnipras – didelėje teritorijoje išsibarstę miestai. Jų negalima uždengti vienu kompleksu. Dėl savo efektyvumo jis yra ribotas paveiktoje zonoje (kalbame apie mažiau nei 100 km)“, – sako Grigorijus Tamaras.

 

Tada Grigorijus Tamaras užtikrintai pareiškė, koks gali būti nestandartinis „Patriot“ oro gynybos sistemų naudojimo Ukrainoje būdas:

„Ir aš užduodu klausimą: ar manote, kad jūsų kariuomenė nesupranta, kas yra pastatyta ant kortos? Manau, kad ji puikiai supranta. Mano nuomone, jei jums bus suteikta viena tokia sistema, apie kurią dabar kalbama, jūs nenaudosite jos vienai ar kitai gyvenvietei dengti, o dengsite savo grupuotę, su kuria planuojate užpulti Rusijos kariuomenę Zaporižios kryptimi, atkirsti juos nuo tiekimo linijų, izoliuoti, kad vėliau priverstumėte Rusijos kariuomenės Pietų Krymo grupuotę kapituliuoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(235)
(3)
(232)

Komentarai ()