„Apache“ ir „Black Hawk“ sraigtasparniai gaus dar nematytą savigynos priemonę – rusai negalės jų numušti (Video)  ()

JAV nori sustiprinti savo sraigtasparnių apsaugą nuo šiuolaikinių grėsmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių koviniai sraigtasparniai AH-64E „Apache“ „pasipuošė“ nauja savigynos sistema, pavadinta „Common Infrared Countermeasures“ arba CIRCM – ji padės sraigtasparniams apsisaugoti nuo trumpo nuotolio „žemė-oras“ raketų su šiluminiu valdymu, ypač MANPADS, praneša „The War Zone“.

Šios sistemos sraigtasparniuose AH-64E diegiamos mažiausiai nuo 2022 metų spalio mėnesio, o iš viso jos įrengtos daugiau nei 100 orlaivių. Šių sistemų gamintojas yra „Northrop Grumman“, serijinė CIRCM gamyba prasidėjo 2021 m. gegužės mėn. Be AH-64E „Apache“ ir UH-60 „Black Hawk“, sistemą taip pat planuota integruoti į sunkiuosius sraigtasparnius CH-47F „Chinook“, tačiau šiuo metu neaišku, ar šie planai įgyvendinti.

CIRCM sistema susideda iš centralizuoto valdymo bloko ir kelių „rodyklių“, nukreipiančių lazerio spindulį į raketos nukreipimo galvutę, kuri artėja prie sraigtasparnio. Vėliau spindulys „akina“ ar kitaip „numuša“ raketą nuo kurso.

 

„Black Hawk“ sraigtasparniuose sistema praneša apie grėsmę naudodama esamą AN/AAR-57 „Common Missile Attack Warning System“ – atskirą elektrooptinių jutiklių rinkinį, kuris perspėja apie artėjančias raketas. Panaši schema, tikriausiai, naudojama „Apache“.

Kaip pažymima publikacijoje, nevertėtų nuvertinti tokios sistemos sraigtasparniuose vertės ir nurodo karo Ukrainoje pavyzdį, kuris tik pabrėžė MANPADS keliamą grėsmę tiek sraigtasparniams, tiek kitiems orlaiviams šiuolaikiniame mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()