„Sąlyginė 38 paralelė“ – Danilovas pasakojo, kokį „taikos susitarimą“ Putinas siūlo Ukrainai  (4)

Kremlius dabar atkakliai siūlo Ukrainai „korėjietišką scenarijų“, kaip karo užbaigimo variantą, sakė Oleksijus Danilovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia per Vakarų tarpininkus siūlo Ukrainai „korėjietišką scenarijų“ karo užbaigimui.

Apie tai teletono eteryje kalbėjo Ukrainos saugumo tarybos (NSDC) sekretorius Oleksijus Danilovas.

Anot jo, Kremlius nori pasirašyti taikos sutartį su Ukraina, tačiau išsaugant teritorijas, kurias Rusijos Federacija okupavo nuo 2014 m., tai yra „išgelbėti veidą“ Rusijos Federacijos diktatoriui.

„Mums dabar siūloma korėjietiška versija. Vadinamoji sąlyginė „38-oji paralelė“ (Korėjos padalijimas į Šiaurės ir Pietų). Štai ukrainiečiai, o čia ne tokie ukrainiečiai“, – sakė Danilovas.

Jis patikslino, kad šią galimybę per tarpininkus Vakaruose aktyviai propaguoja Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Kozakas.

„Eina į susitikimus su praeities politikais Europoje ir per juos perduoda žinutes“, – sakė Danilovas. Jis patikslino, kad Kozakas žada daug nuolaidų Ukrainai, jei ši sutiks su status quo ir atsisakys planų išlaisvinti savo teritorijas nuo Rusijos karių.

 

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Maskva yra absoliučiai nepajėgi derėtis ir gali pažadėti bet ką, tik tam, kad gautų atokvėpį šiame kare.

Be to, anot jo, „korėjietiškas scenarijus“ Ukrainai visiškai netinka. Danilovas tikina, kad šiandien daugelis sprendimą padalinti šalį laiko klaidingu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(11)
(19)

Komentarai (4)