Kinijos mokslininkai sukūrė dar neregėtą dronų technologiją: bando nuslėpti nuo kariuomenės  ()

Kyla daug klausimų apie energijos perdavimą naudojant lazerių technologiją, tačiau gera pradžia jau padaryta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės vakarų politechnikos universiteto (NPU, Kinija) mokslininkai sugalvojo naują dronų įkrovimo būdą – tiesiogiai ore, praneša „The South China Morning Post". 

Tyrėjai į UAV įmontavo specialų modulį, kuris šviesos energiją paverčia elektra. Jis taip pat veikia kaip didelės energijos lazerio spindulio imtuvas, t. y. jei spindulys nukreiptas į įrenginį, jis gali būti maitinamas energija nuotoliniu būdu. Eksperimente dalyvavo optiniai dronai (ODD), kurie buvo sekami skrydžio metu naudojant DI algoritmą bet kuriuo paros metu ir bet kokiomis oro sąlygomis. Tada tyrėjai panaudojo adaptyviąją spindulio formavimo technologiją, kuri leido spinduliui savarankiškai reguliuoti savo intensyvumą, kad padidėtų energijos perdavimo atstumas ir jis galėtų „aplenkti" kliūtis.

Mokslininkai neatskleidžia detalių apie savo sistemos technines charakteristikas, nes baiminasi, kad ją panaudos kariuomenė.

 

Leidinys rašo, kad kol kas technologija nėra tobula, nes išlaikyti didelės energijos lazerio spindulį 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę maitinti droną yra labai brangus malonumas, be to, tam reikia ir didžiulio energijos kiekio, ypač jei reikia palaikyti būrį dronų su ODD. Daugelį klausimų kelia belaidžio energijos perdavimo apsaugos algoritmo efektyvumas ir galimas didelės energijos lazerio spindulių, sklindančių atviroje erdvėje, pavojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()