„Mes esame kartu su Ukraina“: JAV ir Japonija kartu pasmerkė Rusijos agresiją ir pažadėjo toliau remti Kyjivą  ()

Saugumo patariamojo komiteto posėdyje JAV ir Japonija išreiškė paramą Ukrainai ir pasmerkė Rusijos agresiją. Vašingtono ir Tokijo atstovai pažymėjo, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas kelia grėsmę principams, kuriais grindžiama tarptautinė tvarka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalys taip pat laikėsi bendros pozicijos paramos Ukrainai klausimu. Tai per spaudos konferenciją po susitikimo pareiškė JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas ir Japonijos užsienio reikalų ministras Yoshimasa Hayashi, praneša „Ukrinform".

A. Blinkeno teigimu, JAV ir Japonija stoja kartu su Ukraina prieš prezidento V. Putino karą, keliantį grėsmę principams, kuriais grindžiama tarptautinė tvarka. Jis pabrėžė, kad visos tautos turi turėti galimybę pačios nustatyti savo kelią, taip pat turėti teisę į suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą.

Savo ruožtu Yoshimasa Hayashi patvirtino, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą drebina tarptautinės tvarkos pamatus. Japonijos užsienio reikalų ministras pridūrė, kad per susitikimą Vašingtone šalys laikėsi bendros pozicijos, smerkiančios neapgalvotą branduolinę retoriką ir atakas prieš civilinę infrastruktūrą. Be to, anot jo, Vašingtonas ir Tokijas sutarė, kad reikia ir toliau tvirtai remti Ukrainą.

 

Kartu Y. Hayashi pabrėžė, kad Japoniją ir JAV sieja bendras susirūpinimas dėl stiprėjančio Kinijos ir Rusijos bendradarbiavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()