Rusija smogė su baisiausiu savo ginklu: „šiuo metu Ukrainai apsiginti nėra šansų“  (1)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Olesčukas išplatino oficialų pareiškimą, kuriame teigiama, kad oro pajėgos šiuo metu neturi jėgų ir priemonių numušti į namą Dnipre pataikiusios raketos Kh-22.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareiškimo tekstas buvo paskelbtas oficialiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės „Facebook“ puslapyje.

Pareiškimo tekste teigiama: „2023 m. sausio 14 d. virš Ukrainos teritorijos iš penkių Rusijos oro pajėgų tolimojo nuotolio bombonešių Tu-22M3 buvo paleistos penkios sparnuotosios raketos Kh-22. Paleidimai buvo vykdomi iš Kursko regiono ir iš Azovo jūros vandenų“.

Viena iš Kh-22 raketų, paleista iš Kursko srities apie 15 val. 30 min. 2023 m. sausio 14 d. atsitrenkė į daugiaaukštį pastatą Dnipro mieste.

Apytikslė paleidimo vieta, aukštis virš jūros lygio ir skrydžio greitis buvo aptikti radaro priemonėmis. Nėra jokių abejonių, kad tai buvo Kh-22 raketa.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi ginklų, galinčių numušti tokio tipo raketas. Nuo Rusijos karinės agresijos pradžios Ukrainos teritorijoje buvo paleista daugiau nei 210 tokio tipo raketų. Nė viena nebuvo numušta priešlėktuvinės gynybos priemonėmis.

 

Kh-22 kovinės galvutės svoris yra apie 950 kg. Maksimalus atstumas iki 600 km.

Naudojant iš didelių atstumų, nuokrypis nuo tikslo gali siekti šimtus metrų.

Šiuos oro taikinius gali perimti tik priešlėktuvinės raketų sistemos, kurias ateityje Ukrainai gali pateikti Vakarų partneriai (kalbame apie tokias sistemas kaip „Patriot PAC-3“ ar SAMP-T).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(49)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)