100 km/h greičiu į bet kurią Ukrainos vietą: į karą atvyksta didelė staigmena rusams (Video)  ()

Po 9-ojo Ramšteino susitikimo Ukraina turėtų gauti amerikietiškas „Avenger“ oro gynybos sistemas, kurios labai padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kovoje su Rusijos įsibrovėliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Generalinio štabo viršininko pavaduotojas, buvęs karinių oro pajėgų štabo viršininkas generolas leitenantas Arturas Artemenko įvertino naujo tipo oro gynybą, kurią JAV artimiausiu metu tieks Ukrainai.

Kalbama apie amerikiečių gamybos savaeiges oro gynybos sistemas „Avenger“, kurias sukūrė „Boeing Aerospace Company“ kartu su „General Electric“. Tai mobilios mobiliosios priešlėktuvinių raketų sistemos, kurios efektyviai kovos su sparnuotomis raketomis ir bepiločiais orlaiviais.

Generolo Artemenko teigimu, šiame komplekse yra du konteineriai, kurių kiekviename yra keturios „Stinger“ raketos, priešlėktuvinis kulkosvaidis ir radiolokacinė stotis. Ši oro gynybos sistema skirta naikinti oro taikinius 0,5–3,8 km aukštyje ir 0,5–5,5 km atstumu. 

Tačiau svarbiausia, kad jis būtų valdomas radaru ir uždėtas ant didelio pravažumo ratų bazės, pažymėjo ekspertas. Štai kodėl visas šis arsenalas gali būti dislokuotas 100 km/h greičiu bet kurioje Ukrainos vietoje.

 

„Avenger“ galima naudoti bet kuriuo paros metu. „Tai labai šaunus ginklas. Būtent tokio, kurio mums trūko“, – pabrėžė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(2)
(196)

Komentarai ()