JK kariuomenėje didelis skandalas: kažkas suklijavo povandeninio laivo branduolinį reaktorių su superklijais  ()

Pranešama, kad ant aušinimo skysčio vamzdžių buvo suklijuoti mažiausiai septyni varžtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėje Karalystėje branduolinio povandeninio laivo „HMS Vanguard", ginkluoto balistinėmis raketomis „Trident", darbuotojai bandė pritvirtinti nutrūkusius branduolinio reaktoriaus varžtus naudodami superklijus. Apie tai rašo „The Sun".

Nevykęs reaktoriaus aušinimo vamzdžių „remontas" buvo aptiktas apžiūros metu nukritus vienam iš priklijuotų varžtų. Pranešama, kad gedimo priežastis buvo per didelis priveržimas, tačiau užuot pranešę apie problemą, povandeninio laivo darbuotojai nusprendė suklijuoti varžtus, rizikuodami nelaime.

Tyrėjai tiria dokumentus, kad nustatytų už šį sprendimą atsakingus asmenis.

Didžiosios Britanijos laivynas pažymėjo, kad „branduolinės saugos problemų nebuvo" ir reaktorius nebūtų sprogęs, jei gedimas nebūtų aptiktas.

Buvęs povandeninio laivo kapitonas Ryanas Ramsay teigė, kad situacija yra „rimta pasitikėjimo problema", kurią turėtų spręsti Karališkasis laivynas.

„Tai verčia susimąstyti, kas dar buvo padaryta blogai", – sakė R. Ramsay.

 

Gynybos ministras Johnas Healy paminėjo, kad branduolinis atgrasymas yra būtinas nacionaliniam saugumui ir reikalavo aukštų priežiūros standartų.

„Branduolinių povandeninių laivų kapitalinio remonto vėlavimas yra pakankamai blogas dalykas, tačiau sutrumpėjus remonto darbams kyla pavojus saugai ir operacijoms", – sakė J. Healy.

„HMS Vanguard" įsikūręs Škotijoje. Tai vienuoliktas Karališkojo laivyno laivas, turintis šį pavadinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(7)
(8)

Komentarai ()