Atskleistas apgailėtinas NATO šalies atsakas į pasirodžiusią rusišką raketą – gintis išsiuntė senutėlius naikintuvus  ()

Nepaisant to, kad Bukareštas dar praėjusių metų kovą norėjo sustabdyti MiG-21 skrydžius, jie vis dar saugo Rumunijos dangų ir dalyvauja NATO „oro patruliavimo“ misijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijos gynybos ministerijos pranešime, teigiama, kad dėl sparnuotosios raketos „Kalibr“, kuriomis Rusijos Federacija atakavo Ukrainą, atakos, užtikrinti šalies oro erdvės saugumą buvo išsiųsti du naikintuvai MiG-21.

Rumunija penktadienį paneigė, kad virš šalies skrido Rusijos raketos, ir atmetė Kijevo teiginius, kad dvi Rusijos raketos kirto NATO narės oro erdvę pakeliui į Ukrainą.

Rumunija aptiko „iš Juodosios jūros iš Rusijos Federacijos laivo paleistą oro taikinį“, bet „niekada jis nekirto Rumunijos oro erdvės“, pranešė jos gynybos ministerija.

„10.38 val. du NATO vadovaujamos Oro policijos kovinės tarnybos Rumunijos oro pajėgų lėktuvai MiG-21, kurie tuo metu atliko mokomąjį skrydį, buvo nukreipti į šiaurinį Rumunijos regioną dėl galimos raketos atakos“, – sakoma pranešime.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5916 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Ir tai iš pirmo žvilgsnio visiškai parodo, kad tikrasis kai kurių NATO šalių gynybos nuo raketų atakos klausimas tebėra gana diskutuotinas. Mat 2022 metų balandį Rumunijos oro pajėgos dėl didelio avarijų skaičiaus norėjo atsisakyti šių objektyviai pasenusių mašinų eksploatavimo. Visų pirma, toks sprendimas buvo priimtas po lėktuvo katastrofos praėjusių metų kovo 2 d. Tačiau gegužę dėl F-16 trūkumo Bukareštas pratęsė jų veiklą vieneriems metams.

O kai Rusijos Federacija paleidžia sparnuotąsias raketas NATO kryptimi, atrodo, kad tam reikalingos atitinkamos priemonės saugumui užtikrinti nevisada veiksmingos. O kalbant apie MiG-21, iš pirmo žvilgsnio tai nėra orlaivis, turintis atitinkamas galimybes sunaikinti žemame aukštyje esantį taikinį.

 

Tačiau reikia pažymėti, kad Rumunijos MiG-21 buvo modernizuotas dalyvaujant Izraelio įmonėms „Elbit“ ir IAI. Modernizacija apėmė esančios elektroninės įrangos pokyčius, įskaitant pasenusio radaro pakeitimą EL/M-2032, kuris, remiantis įvairiais šaltiniais, gali aptikti taikinius nuo 75 iki 150 km atstumu ir gali atskirti taikinius žemės fone.

Į orlaivio arsenalą buvo įtrauktos modernios raketos, įskaitant Izraelio „Python 3“ ir prancūzų „Magic 2“, kurių sunaikinimo nuotolis yra 15 ir 20 km. Tai yra, norint numušit tokį oro taikinį kaip sparnuotoji raketa, MiG-21 galimybių visiškai pakanka.

 

Tačiau jei atsižvelgsime į tai, kad MiG-21, nors ir modernizuoti, yra siunčiami perimti galimą grėsmę, tai visiškai parodo tikrąją oro pajėgų situaciją Rumunijoje.

Taip pat verta paminėti mechanizmą, kurį šiuo metu Bukareštas naudoja siekdamas kuo greičiau atnaujinti savo oro pajėgas ir padidinti F-16 skaičių, kurių šiuo metu turi tik 16 vienetų. Visų pirma, Rumunija galėjo nusipirkti naudotus F-16 iš Norvegijos už daugiau nei patrauklią kainą – tik 388 milijonus eurų už 32 mašinas, tai yra 12 milijonų už lėktuvą. Tačiau dėl to jiems reikėjo derėtis ištisus metus, o orlaivių restauravimui ir modernizavimui reikia gana didelių išlaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)

Komentarai ()