JK skelbia revoliucinę karinę technologiją – rusai neturi nieko panašaus  ()

Britų kompanija „Babcock“ siūlo 3D spausdintuvu „atspausdinti“ detales, skirtas šaulių ginklų ir karinės technikos remontui tiesiai mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Babcock“, įsikūrusi Londone, sukūrė technologiją, kuri padės kariuomenei kurti dalis, skirtas pataisyti šaulių ginklus ir tankus mūšio lauke. Tokia technologija gali išspręsti kariaujančios kariuomenės aprūpinimo problemą. Britų kompanijos atstovo teigimu, ši 3D spausdinimo technologija gali padėti Ukrainos kariams kare su Rusija, rašo „Daily Mail“.

Netrukus kariai galės gaminti nešiojamų ginklų ir karinės įrangos, ypač tankų, dalis tiesiai mūšio lauke naudodami 3D spausdintuvus. Tai bus įmanoma dėl naujos „Babcock“ sukurtos technologijos, kuri pirmą kartą buvo panaudota šarvuotų transporto priemonių metalinėms detalėms gaminti. Bendrovė mano, kad tai gali sukelti tikrą karinių operacijų revoliuciją.

Pasak „Babcock“ atstovo Tomo Newmano, gynybos įmonė planuoja sukurti nešiojamus 3D spausdintuvus, iš kurių būtų galima gaminti ginklų ir įrangos remonto dalis. Tomas Newmanas mano, kad naujoji technologija padės išspręsti atsarginių dalių tiekimo karo veiksmų teritorijai problemas, tai yra labai supaprastins kariaujančios kariuomenės aprūpinimą.

„Su šia technologija bus galima sukurti beveik visas kokybiškas nešiojamų ginklų, taip pat šarvuočių detales, jau spėjome sukurti kokybiškas remonto detales, kurių sudėtinga konstrukcija sveria iki 20 kg“, - sako Newmanas.

 

„Babcock“ kompanijos atstovo teigimu, naujasis technologinis proveržis leis kariuomenei mūšio lauke nekaupti didžiulio kiekio detalių remontui. Dėl šios technologijos karo veiksmuose dalyvaujantys kariniai vienetai taps savarankiškesni.

Taip pat, Newmano teigimu, „Babcock“ technologija gali padėti Ukrainos kariams karo su Rusija metu. Britų kompanija padeda Ukrainai nuo Rusijos invazijos praėjusiais metais, tiekdama svarbią įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(3)
(102)

Komentarai ()