Viena iš Rusijos sąjungininkių dabar turi savo „ATACMS analogą“, galintį šaudyti mažiausiai 110 km (Video)  ()

Nuo pirmosios paradinės demonstracijos iki eksploatacijos pradžios ir pirmojo kovinio šaudymo praėjo tik 4 metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, kovo 10 d., Šiaurės Korėja atliko dar vieną raketos bandymą, kuriam buvo panaudotos šešios transporto priemonės su keturiais paleidimo įrenginiais. Buvo paleistos mažiausiai šešios operatyvinės-taktinės balistinės raketos, šaudymo nuotolis buvo 110 km, taikinys buvo „priešo aerodromai“.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas asmeniškai dalyvavo šiuose bandymuose, raketų paleidimo atstumas galėjo būti sąmoningai apribotas, kad neerzintų Kinijos, kurios kryptimi šios raketos iš tikrųjų skrido. Taip teigiama NK naujienų portalo publikacijoje.

Vis dar nėra aiškių nuorodų, kokio tipo raketas Šiaurės Korėja paleido per šį bandymą. NK naujienų autoriai, teigia, kad tai buvo KN-25 tipo kompleksas, 2023 m. sausio 1 d. parade Šiaurės Korėjos kariuomenė iš karto parodė 30 tokių paleidimo įrenginių.

Tačiau ši prielaida yra nelogiška, bent jau atsižvelgiant į išvaizdos skirtumą: KN-25 turi šešis paleidimo įrenginius ir vikšrinę važiuoklę, o štai bandyme dalyvavęs kompleksas turi ratinę važiuoklę ir po keturis paleidimo įrenginius ant kiekvienos mašinos.

 

Remiantis kitomis prielaidomis, Šiaurės Korėja paleido raketų sistemą KN-24, kurios pirmoji iškilminga demonstracija įvyko dar 2019 m. KN-24 buvo sukurta remiantis KN-02 – Šiaurės Korėjos „Točka-U“ klonu.

Per kelis bandomuosius šaudymus 2020 metais Šiaurės Korėjos KN-24 šaudymo nuotolis siekė iki 410 km. Dėl to kai kurie šaltiniai šią sistemą apibūdina kaip iš esmės „ATACMS analogą“, tik su „vietine specifika“.

Kitų duomenų apie šį ginklą vis dar trūksta, ypač apie galimą raketų gamybos greitį ir tai, ar jos gali patikimai būti taktinių branduolinių ginklų nešėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(18)
(-16)

Komentarai ()