Rusijoje panika: sprogo amunicija, visas miestas paskendo dūmuose, siautėjo neužgesinama ugnis (Video)  ()

„Ukraina nesikiša, bet su malonumu žiūri.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino pradėtas kruvinas karas su Ukraina, kuris iš pradžių buvo sumanytas kaip „greitasis pasivaikščiojimas“, atvedė prie netikėto rezultato. Šiandien skirtinguose Rusijos Federacijos regionuose nežinia kieno dronai skraido ir griaudėja sprogimai. Tiesa, tai, kad laikas pamiršti ramų gyvenimą, dar pasiekė ne visus, tačiau Rostove, FSB pastate įvykęs „fejerverkas“ rusus „nudžiugino“ rimtai. Tą pačią dieną įvyko ir dar vienas incidentas.

Avarinė situacija Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos pasienio apsaugos pastate Rostove prie Dono sukėlė mieste tikrą paniką. Visa teritorija skendėjo dūmuose, siautėjusi ugnis buvo sunkiai užgesinama, o susprogdinta amunicija sukūrė visišką buvimo kovos zonoje iliuziją.

Trumpojo jungimo ir „tiesiog gaisro“ versijas paneigė liudininkų pasakojimai, taip pat tinkle pasirodę vaizdo įrašai: iš pradžių tai buvo sprogimas, o tik paskui kilo gaisras.

Rusiškuose „Telegram“ kanaluose kilo ažiotažas, o labiausiai išjuoktas FSB nesugebėjimas užtikrinti savo saugumo.

FSB pasienio departamentas Rostovo srityje yra atsakingas už sienos su Ukraina apsaugą. Tačiau šalies agresorės žiniasklaida ne tik nepateikė versijų apie galimą nepaprastosios padėties Rostove ryšį su karu prieš Ukrainą, bet apskritai informaciją teikė labai atsargiai.

 

„Situacija, žinoma, gėdinga FSB. Sprogimas, gaisras, pastato griūtis, keli žuvę veidai – čia, kaip sakoma, pilna komplektacija. Nuotraukos ir vaizdo įrašai pasklido po pasaulio žiniasklaidą, todėl jie išgarsėjo pagal pilną programą. Nesvarbu, kokia priežastis bus įvardinta, galų gale tai vis tiek bus gėda“, - tvirtino OBOZREVATEL pašnekovas iš Ukrainos žvalgybos.

Jo nuomone, kaip tik dėl šios priežasties Rusijos žiniasklaida neieškojo (kaip įprasta) „ukrainietiško pėdsako“: pripažinti sabotažo galimybę FSB pastate – kas gali būti blogiau?

„Tai parodytų absoliutų „visagalės agentūros“ bejėgiškumą“, – sako šaltinis. Tiesa, jo nuomone, Ukrainos tikrai neverta kaltinti dėl „teroristinės atakos“: „vidinių priešų“ pakanka ir Rusijos Federacijos teritorijoje.

 

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas savo „Twitter“ puslapyje rašė: „Bet koks FSB pastatas, kuris dega ar sprogsta Rusijoje, ypač Rostovo srityje, aiškiai rodo, kad tai yra panikos apraiška, galios kontrolės susilpnėjimas ir Rusijos perėjimas į didelį vidinį konfliktą. Ukraina nesikiša, bet su malonumu žiūri“.

Tuo tarpu daugelis rusų įsitikinę, kad sprogimas FSB pastate yra „pirmoji kregždutė, padėtis tik dar labiau blogės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(1)
(124)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: