Apie tai kalba visas pasaulis: Putinas kai ką siaubingo pasiuntė į Baltarusiją  (3)

Putinas paskelbė apie branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje. Rusija ketina iki liepos 1 d. užbaigti taktinių branduolinių ginklų saugyklos statybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-26 Apie tai kalba visas pasaulis: Putinas kai ką siaubingo pasiuntė į Baltarusiją  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje pranešė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienio vakarą per Rusijos televiziją transliuotame interviu.

Pasak jo, derybų su Minsku šiuo klausimu priežastis buvo Didžiosios Britanijos pareiškimas apie ketinimą perduoti Ukrainai nusodrinto urano amuniciją. Kartu jis pareiškė, kad Baltarusijos režimo vadovas Aleksandras Lukašenka „jau seniai prašė dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje“.

V. Putinas kalbėjo apie raketų sistemų „Iskander“, galinčių nešti branduolines galvutes, perdavimą Baltarusijai, taip pat sakė, kad Rusija padėjo Minskui atnaujinti 10 lėktuvų, kurie yra paruošti nešti taktinius branduolinius ginklus. 

 

Jis pridūrė, kad „Rusija neperduoda Baltarusijai savo branduolinių ginklų, bet dislokuos juos Baltarusijos teritorijoje, kaip ir Jungtinės Valstijos Europoje“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: