Ukrainą drebina skandalas: kaliniai bulvių nusipirko 3 kartus pigiau nei kariuomenė  ()

Pirmą kartą kaliniai bulvių nusipirko per „Prozorro market“ – tris kartus pigiau nei gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisingumo ministerija vienu konkursu padarė kelis neįtikėtinus dalykus. Pirmą kartą ji įžengė į „Prozorro Market“ ir pirko bulves daug pigiau nei visi kiti pirkėjai – po 5,57 grivinos už kilogramą su pristatymu į Ukrainos kalėjimus.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasi „Naši Hroši“.

Tai dar vienas šokiruojantis absoliučiai neįtikėtino Reznikovo gynybos ministerijos apetito demonstravimas. Bulvių kaina ten didesnė nei 12 grivinų, o kartais siekia ir 18!

Tuo pat metu ministras Reznikovas neseniai užblokavo galimybę didiesiems mažmeninės prekybos tinklams tapti pigaus ir kokybiško maisto tiekėjais kariuomenei.

Du mėnesius jo pavaduotojas Šarapovas dalyvavo vyriausybės pareigūnų ir parlamento narių darbo grupės posėdžiuose ir susitarė dėl mechanizmo, kaip pagerinti aprūpinimą.

 

Tačiau paskutinę akimirką asmeniškai įsikišo Reznikovas ir atitinkamiems pokyčiams nepritarė.

Ir taip ministras prie lovio paliko grupę, kuri uždirba milijardus iš bulvių tiekimo po 18 grivinų už kilogramą, kai kaina parduotuvėje 8, o kalėjimams – 5,57“, - sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(30)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: