Nušlavė mirtinai pavojingą Rusijos ginklą 2S4: „Gali smogti net branduoliniais ginklais“ (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Charkivo srityje netoli fronto linijos sunaikino Rusijos savaeigį minosvaidį „Tiulpan“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 14-oji mechanizuotoji brigada paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip prie fronto linijos Charkivo srityje dega pavojingas Rusijos ginklas – savaeigis minosvaidis 2S4 „Tiulpan“. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas balandžio 2 dieną:

„Tiulpan“ yra 240 mm minosvaidis. Pagrindinė jo užduotis – naikinti labiausiai įtvirtintas pozicijas. „Tiulpan“ gali smogti netgi taktiniais branduoliniais ginklais. Rusai „Tiulpan“ sistemas naudojo per Luhansko oro uosto šturmą 2014 m., taip pat „Azovstal“ Mariupolyje 2022 m.

„Tiulpan“ sunaikinimą „Telegram“ pakomentavo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko. Jis pažymėjo, kad tai - gana retas egzempliorius. „Per invaziją į Ukrainą buvo užfiksuotas šešių tokių 240 mm savaeigių minosvaidžių sunaikinimas“, – sakė žurnalistas. Jis pridūrė, kad oficialiai Ukraina sunaikino 16 „Tiulpan“ minosvaidžių, bet ne visi buvo užfiksuoti nuotraukose ar vaizdo įrašuose.

 

Ukrainos puolime naudota 40 „Tiulpan“ minosvaidžių. Rusijoje saugoma apie 300 šių ginklų vienetų, tačiau rusams greičiausiai nepavyks greitai atkurti jų kovinių pajėgumų. 2S4 „Tiulpan“ naudojami nuo 1972 metų.

(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: