Japonai pristatė monstrinį ateities ginklą – dronus tiesiog iškepa per 2 sekundes (Foto)  ()

Dvi Japonijos įmonės neseniai pristatė savo atitinkamas lazerines sistemas, kurios bus naudojamos numušti priešo dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiją paskatino padidinti investicijas į tokias technologijas padidėjęs Kinijos ir Rusijos karinių pajėgų buvimas netoli Japonijos.

Aptariamos bendrovės yra Japonijoje įsikūrusios „Mitsubishi Heavy Industries“ (MHI) ir „Kawasaki Heavy Industries“ (KHI), kurios demonstravo šią technologiją parodoje „DSEI Japan 2023“, vykusioje Čibos prefektūroje, rašo „The Diplomat“.

„Mitsubishi Heavy Industries“ 10 kilovatų lazerinė sistema

MHI vaizdo įraše matyti, kaip 10 kilovatų (kilovatų) skaidulinis lazeris numuša dronus mažiausiai 1,2 kilometro atstumu per dvi ar tris sekundes. Bendrovė taip pat planuoja pristatyti prototipą Japonijos gynybos ministerijai šių metų gruodį.

Kalbant apie lazerių ypatybes, MHI teigia, kad antidronines sistemas (C-UAS) galima montuoti ant antžeminių transporto priemonių mobilumui užtikrinti, taip pat jas naudoti jūrų ir oro savigynos pajėgų sausumos bazėse.

„Kawasaki Heavy Industries“ 100 kW ir 2 kW lazerinė sistema

 

Kita vertus, KHI kuria galingesnę 100 kilovatų galios automobilyje montuojamą lazerinę sistemą. Pasak KHI, jų 2 kilovatų galios lazerio prototipo įrenginys gali pašalinti dronus kelių šimtų metrų atstumu.

 

Be to, jų 2 kilovatų ir 100 kilovatų lazerinės sistemos naudoja tą patį vieno mikrometro juostos skaidulinį lazerį. Sistema aptinka droną infraraudonųjų spindulių (IR) kamera, suseka jį ir nušauna lazeriu.

Vienas iš jų prototipų bandymai ir vertinimas bus pradėti šį mėnesį.

 

 

Pažymėtina, kad KHI 100 kilovatų lazerinė sistema būtų montuojama ant didesnės transporto priemonės, atsižvelgiant į padidintą lazerių galią, kuriai reikalinga didelė maitinimo ir aušinimo vandens cirkuliacijos sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()