[ŽT] Japonija atsisako neutralumo: skelbia, kokią valstybę reikia būtinai „sudoroti“  ()

Rusijos karo prieš Ukrainą metu neutralumas neįmanomas nei Japonijos, nei jokios kitos šalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Japonijos ambasadorius Ukrainoje Kuninori Matsuda, skelbia „Ukrinform“.

Anot diplomato, Japonijai ir Ukrainai dabar tapo daug akivaizdžiau, jog abi šalys turi daug bendrų iššūkių ir bendrų interesų, o šalių kaimynė Rusija yra viena iš daugelio problemų, kurias turime spręsti dabar.

„Tai, kas dabar vyksta Ukrainoje, anksčiau ar vėliau gali nutikti ir Rytų Azijoje, todėl, žinoma, neutralumas yra neįmanomas nei Japonijai, nei jokiai kitai šaliai, kad ir kur ji būtų. Taip pat neįmanoma tęsti įprastos verslo politikos, kol nesusitvarkėme su Rusija“, – pabrėžė ambasadorius.

K. Matsuda nurodė, kad Japonija turi labai aiškią sankcijų Rusijai politiką.

„Turime sankcijų paketą Rusijai, o dabar skelbiame naują. Taip pat aktyviai dalyvaujame teikiant finansinę, biudžetinę, humanitarinę, techninę ir karinę nekovinę paramą Ukrainai, glaudžiai su ja bendradarbiaujame“, – sakė diplomatas.

 

K. Matsuda pažymėjo, kad neseniai įvykęs JT balsavimas už Ukrainos rezoliuciją įrodė, kad tarptautinė parama Ukrainai išlieka stipri.

„Todėl esame įsitikinę, jog Japonijos parama Ukrainai yra teisingas dalykas, ir toliau palaikysime Ukrainą tol, kol tai bus būtina“, – apibendrino Japonijos ambasadorius Ukrainoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(0)
(129)

Komentarai ()