Tai pavojinga, operatoriai nebespėja reaguoti: Rusija pradeda atakas iš pasalos (Video)  ()

Rusijos armija naudoja nepilotuojamų orlaivių detektorius, kovos su bepiločiais orlaiviais ginklus ir šaudomuosius ginklus, kurie veikia taip, kad operatoriai neturi laiko reaguoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pavojinga, operatoriai nebespėja reaguoti: Rusija pradeda atakas iš pasalos.

Rusijos kariai sukūrė veikiančią taktiką, kaip medžioti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudojamus bepiločius orlaivius. Ukrainos kariškis ir radijo technologijų ekspertas Serhijus Flešas šią taktiką aprašė savo „Facebook“ puslapyje.

Specialistas atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą, kurį anksčiau nufilmavo Rusijos propagandistas Semionas Pegovas projektui „War Gonzo“. Jame Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai naudojo elektroninės žvalgybos ir elektroninės kovos įrangą, dviejų tipų antidroninius ginklus, kad nuslopintų netoliese skraidančius Ukrainos dronus.

Kaip pažymėjo Flešas, vienas karys stebi ir aptinka artėjančius dronus nešiojamuoju radijo dažnių analizatoriumi. Pastebėję jų kryptimi judantį droną, okupantų grupė pasislepia slėptuvėse, leidžia orlaiviui priartėti per 100-200 metrų, o tada slopina jį antidroniniais šautuvais.

 

„Šiame scenarijuje suveiks net silpniausia patranka. Jos pasirenka vietą dronų trajektorijoje, dronų operatoriai skrenda į tolimą taikinį ir nespėja sureaguoti“, – aiškino Flešas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(22)
(-13)

Komentarai ()