Rusijoje skelbiama, kad FSB į nelaisvę paėmė Ukrainos pilotą: kas vyksta?  ()

Žiniasklaidos duomenimis, vyras nuo Rusijos teisėsaugos pareigūnų slėpėsi miške. Jis pats teigia, kad bandė patikrinti Ukrainos oro gynybą. Kulkosvaidį ir neperšaunamą liemenę jis aiškina tuo, kad Ukrainos teritorinė gynyba „šaudo į visus“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-06 Rusijoje skelbiama, kad FSB į nelaisvę paėmė Ukrainos pilotą: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos lengvasis lėktuvas avariniu būdu nusileido lauke Briansko srityje. Pilotas bandė pabėgti į Ukrainos teritoriją, tačiau jį sulaikė Rusijos pasieniečiai ir FSB pareigūnai. Rusijos žiniasklaidoje sulaikytas pilotas buvo vadinamas Ukrainos piliečiu.

SHOT teigia, kad Ukrainoje registruotas „Aeroprakt A-22“ ne šiaip nukrito, bet buvo numuštas šaulių ginklais.

Žurnalistai praneša, kad Rusijos saugumo pajėgos lėktuve rado kulkosvaidį ir neperšaunamą liemenę. Anot jų, vyras bandė slėptis miškuose, bet buvo sulaikytas.

Internete pasirodė ir filmuota medžiaga, kurioje, kaip teigiama, užfiksuotas pilotas. Vaizdo įraše esantis vyras teigia, kad už skrydį turėjo gauti 50 tūkstančių grivinų (1247 eurus). Anot jo, jis sekė kitą pilotą ir nežinojo, kad yra Rusijos teritorijoje. Jis save vadina privačiu pilotu. „Užduotis buvo tokia: skristi mažame aukštyje paskui vadovą ir jam paliepus fotografuoti. Kontroliuoti skrydį mažame aukštyje, stebėti kaip veikia mūsų oro gynyba“, sakė jis.

Vyras apkaltino Ukrainos oro gynybos pajėgas ir teritorinę gynybą tuo, kad jie „šaudo į viską, kas juda“. Būtent todėl, anot jo, apsaugai jam buvo duotas ginklas. „Mūsų kariai, jei pamatytų mane su ginklu, pradėtų šaudyti. Šaudo į visus“, - vaizdo įraše sako sulaikytasis.

 

Lėktuvo nusileidimą jis aiškina ne tuo, kad jis buvo numuštas, o techniniais nesklandumais – skrydžio metu esą sulūžo propeleris.

Pasak žurnalistų, Ukrainos lėktuvą pastebėjo vietos gyventojai ir apie tai pranešė teisėsaugos pareigūnams.„Pagal preliminarią versiją, pilotas iš tikrųjų vykdė žvalgybą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nurodymu“, – rašoma žiniasklaidoje.

(7)
(17)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: