ISW analitikai skelbia, koks pragaras šiuo metu vyksta Bachmute (Žemėlapis)  ()

Rusai puola iš karto keliomis kryptimis – ISW detaliai apžvelgia situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje balandžio 5 d.

ISW duomenimis, Rusijos pajėgos toliau veržėsi į Bachmutą ir jo apylinkes. Geolokacijos analizė rodo, kad Rusijos pajėgos pajudėjo į šiaurę nuo Bachmuto, tiek į šiaurę nuo Chromovojaus (2 km į vakarus nuo Bachmuto), tiek į šiaurės rytus nuo Orihovo-Vasilovkos (11 km į šiaurės vakarus nuo Bachmuto).

Rusijos šaltiniai teigia, kad „Wagner“ kovotojai užgrobė mokyklą į vakarus nuo „Metalurg“ stadiono Bachmuto centre. Kiti Rusijos šaltiniai teigia, kad „Wagner“ pasiekė sėkmės centriniame ir rytiniame Bachmute ir sugebėjo išsiveržti netoli Ivanivskio į pietvakarius nuo Bachmuto.

 

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad gynybos pajėgos atmušė sausumos atakas Bachmute, į šiaurės vakarus nuo Bachmuto netoli Bohdanivkos (5 km į šiaurės vakarus) ir į pietvakarius nuo Bachmuto prie Ivanivskio (2 km į pietvakarius).

Pasak vieno Rusijos karo tinklaraštininko, okupantai gali bandyti dvigubu žiedu apsupti Bachmutą, pirmiausia apsupdami apylinkes ir nutraukdami logistikos linijas iki Časiv Jaro į pietvakarius nuo Bachmuto, o paskui nutraukdami Ukrainos linijas per Chromovą į šiaurės vakarus nuo Bachmuto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: