Rusija paskelbė „aukščiausią kovinę parengtį“ Ramiojo vandenyno laivynui: kas nutiko?  ()

Pasak Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu, karinis jūrų laivynas bus įvestas į parengtį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-15 Rusija paskelbė „aukščiausią kovinę parengtį“ Ramiojo vandenyno laivynui: kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vakar, balandžio 14 d., įvedė parengtį visam Ramiojo vandenyno laivynui dėl netikėto patikrinimo. Apie netikėtą patikrinimą paskelbė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, pranešė „TASS“.

Laikraštis „Kommersant“ pridūrė, kad Rusijos karinio jūrų laivyno vyriausiasis vadas Nikolajus Jevmenovas vadovaus laivyno inspekcijai ir jos tikslą apibūdino kaip „gebėjimo stiprinti gebėjimus atremti įsivaizduojamo priešo agresiją“.

Netikėtame patikrinime Tolimuosiuose Rytuose dalyvaus tolimosios aviacijos vadovybės ir Rytų karinės apygardos aviacijos lėktuvai ir, pasak Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo, bus sukurta „treniruočių aplinka kaip tiesioginės agresijos grėsmės atveju“.

Gerasimovas paaiškino, kad laivyno patikrinimą sudarys trys etapai. Pirmiausia jis bus privestas prie visiškos kovinės parengties, bus išbandytos oro gynybos pajėgos ir aviacijos daliniai. Kitas etapas bus nuolatinės parengties pajėgų perdislokavimas iš jų bazių į kovinio rengimo poligonus. Paskutiniame patikrinimo etape priešo kariuomenė treniruosis vykdyti kovinio rengimo užduotis.

 

Žiniasklaidos pranešimais, Rusijos naikintuvai atliks raketų paleidimus, kad pataikytų į imituojamo priešo laivų atakos grupes ir antžeminius objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(32)
(-28)

Komentarai ()