Prigožinas skelbia itin keistą kalbą apie Rusijos pralaimėjimą  ()

Prigožinas pradėjo įrodinėti, kad Rusijos pralaimėjimas kare yra netgi geras dalykas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas neseniai paprašė Kremliaus diktatoriaus užbaigtų karą Ukrainoje. Akivaizdu, kad tokie pareiškimai buvo išplatinti dėl didžiulių jo kovotojų nuostolių, tačiau J. Prigožinas rado kitą idiotišką paaiškinimą.

Amerikiečių Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai išanalizavo Prigožino pareiškimą. Iš tikrųjų „Wagner“ vadas dabar sudaro informacines sąlygas pasinaudoti Rusijos kariuomenės nesėkme tuo atveju, jei planuojamas Ukrainos kontrpuolimas pavyktų.

Prigožinas įsitikinęs, kad būsimas Ukrainos kontrpuolimas pasiseks, o ne žlugs. Be to, jis sako, kad savanaudišką Rusijos valstybę dabar ištiko krizė dėl Rusijos kariuomenės nesugebėjimo greitai laimėti.

Vadinasi, Rusijos elitas pastūmės Kremlių derybose daryti rimtų nuolaidų, prilygstančių Rusijos interesų išdavimui. Todėl Prigožinas griežtai atmetė bet kokių derybų dėl karo pabaigos idėją ir paragino rusus tęsti kovą, net jei tai baigtųsi Rusijos pralaimėjimu.

„Putino virėjo“ argumentas yra mažų mažiausiai keistas. Jis teigė, kad bet koks scenarijus, pagal kurį Rusija pralaimėtų, sukeltų Rusijoje „radikalių nacionalistinių jausmų“ bangą. Tai, pasak jo, pasitarnautų kaip katalizatorius, kuris atkurtų rusų patriotizmą ir leistų rusų tautai patirti ugnies krikštą, būtiną, kad ji taptų nugalėtoja ir nugalėtų Ukrainą.

 

Todėl jis primygtinai reikalauja, kad Rusijos kariuomenė nenustotų kovoti, nepaisant didžiulio aukų skaičiaus. J. Prigožinas priduria, kad karo sušvelninimas leis „transformuotai Ukrainos valstybei politiškai konfrontuoti su Kremliumi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: