To dar nebuvo: „Gulagu.net“ planuoja paskelbti tokią medžiagą, kuri šokiruos net rusus ir palaidos Prigožino karjerą  (6)

Prigožinui artėja galas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, balandžio 17 d., Rusijos žmogaus teisių organizacija „Gulagu.net“ planuoja paskelbti buvusio „Wagner“ samdinio liudijimą apie Ukrainos karių egzekucijas.

Pasak organizacijos įkūrėjo Vladimiro Osečkino, žiauriai kankinti ir žudyti ukrainiečius belaisvius yra asmeninis Prigožino sprendimas.

Anot jo, buvęs vieno „Wagner“ samdinių būrio vadas liudijo apie tai, kaip „Putino virėjas“ asmeniškai įsakė įvykdyti egzekuciją Ukrainos kariškiams ir reikalavo tai nufilmuoti.

Kodėl Prigožinui reikalingi Ukrainos karių egzekucijų vaizdo įrašai?

Osečkinas pasidalijo kai kuriomis medžiagos detalėmis, kurios bus paskelbtos balandžio 17 d.

Visų pirma, kalbama apie reikalavimą sustabdyti Ukrainos belaisvių egzekucijas.

„Gulagu.net“ įkūrėjas teigė, kad „Wagner“ samdiniai turėjo siųsti egzekucijų vaizdo įrašus į vidinį „Wagner“ pokalbį. Prigožino samdiniai, pasak Osečkino, nužudė daugiau nei 20 ukrainiečių karių.

Osečkinas paaiškino, kad yra mažiausiai 2 priežastys, kodėl Prigožinui reikia filmuoti Ukrainos karių egzekucijas:

  • skelbdami šiuos vaizdo įrašus internete, Prigožinas ir Utkinas bando įbauginti Ukrainos karius;
  • šiais kadrais Prigožinas nori įbauginti ir savo samdinius. Logika tokia – ukrainiečiai pamato šiuos vaizdo įrašus, nustoja laikytis Ženevos konvencijų ir nusileidžia iki okupantų lygio. Tokiu būdu Prigožinas tikisi sumažinti savanoriško pasidavimo atvejų tarp vagneriečių, nes jie turėtų bijoti nelaisvės labiau nei mirties.

 

Osečkinas įsitikinęs, kad buvusio „Wagner“ samdinio liudijimas įkals vinį į Prigožino karinės-politinės karjeros karstą. „Gulagu.net“ įkūrėjas įsitikinęs, kad net aršiausi Rusijos putinistai generolai nebenorės turėti reikalų su žmogumi, kuris asmeniškai įsakė įvykdyti mirties bausmę, reikalavo vaizdo įrašų ir panaudojo juos savo tikslams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)