„Specialioji karinė operacija“ gali netrukus baigtis. Situacija daro labai netikėtą posūkį tiek Ukrainai, tiek Rusijai  ()

„Specialioji karinė operacija“ netrukus gali baigtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija daro labai netikėtą posūkį tiek Ukrainai, tiek Rusijai.

Soc. tinkluose vis garsiau kalbama apie neišvengiamą karo Ukrainoje pabaigą. Tačiau vienas dalykas, kai paprasti žmonės diskutuoja apie galimybę greitai baigti konfliktą, ir visai kas kita, kai apie tai kalba Rusijos propagandistai, ypač „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas.

Todėl iš tikrųjų yra tikimybė, kad Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbs vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ pabaigą.

Plačiau apie tai informuoja TSN, remdamasis karo eksperto Romano Svitano pareiškimu.

Pranešama, kad Prigožinas užsiminė, jog Putinas nuspręs baigti karą sutelkdamas dėmesį į tai, ką jau pasiekė. O Prigožinas buvo panaudotas ruošiant rusų publiką tokiam scenarijui.

„Faktas yra tas, kad Rusijos armijai baigiasi jėgos. Dabar jai reikia eiti į gynybą, o jos užduotys nėra įvykdytos – bent jau tos, kurios buvo paskelbtos. Niekur jie neperžengė jokio regiono sienų, išskyrus Krymą dar 2014 m. Dabar jie turės eiti į gynybą, jie tiesiog negalės judėti toliau. Be to, mūsų kontrpuolimas yra pakeliui“, – sakė Svitanas.

 

Būtent todėl Prigožinas nusprendė išsiaiškinti, kaip paprasti rusai suvoktų galimą „specialiosios operacijos“ sustabdymą, perėjimą prie aklavietės gynybos jau okupuotose teritorijose ar „kažkokį judėjimą taikos derybų link“.

„Prigožinas, patikrinęs reakciją, pateiks ją kaip darbinį variantą gegužės 9 d. Labiausiai tikėtina, kad prieš pat gegužės 9 d. Ir jei tai tikrai praeis ir rusai teigiamai suvoks „spec. operacijos“ sustabdymą, tai gegužės 9 dieną Putinas gali nuspręsti paskelbti „spec. operacijos“ pabaigą ir kai kurių tikslų pasiekimą“, – pridūrė Ukrainos karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(67)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: