„Skaičiuoji 10-12 sekundžių. Staiga visas namas pakilo, o tada nukrito atgal ant žemės“. Tiesiog monstriška, ką padarė 500 kg bomba (Video)  ()

Fedorivkos kaime, Bachmuto rajone, vos per 150-200 metrų nuo gyvenamųjų namų nukrito didelė aviacinė bomba. Fronto linija yra vos pusantro kilometro nuo šio kaimo, o čia vis tiek dar yra gyventojų, įskaitant vaikus. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos gyventojas Denisas žurnalistams pasakojo, ką jautė, kai netoli jo nukrito bomba.

„Buvo turbūt pirma arba antra valanda nakties. Atskrenda lėktuvas, ir skaičiuoji 10-12 sekundžių. Jei nieko neatsitiko, tai... O tada 150 ar 200 metrų nuo namo - šis krateris. Tiesiog pajutau, kaip visas namas pakilo ir tada nukrito atgal ant žemės. O stogas dar 10-15 sekundžių kabėjo vietoje“, – pasakoja jis.

Viena nesprogusi boma FAB-500 vis dar guli kaimo mokyklos stadione.

Fedorovka nuolat apšaudoma, kaimo gyventojai dažnai sėdi rūsiuose.

„Būna baisu išeiti į kiemą. Kulkos švilpia. Maždaug prieš du mėnesius kulka įskrido į trobelę ir pramušė šaldytuvą. Jie šaudo viskuo, kas įmanoma“, - sako Denisas.

 

Kaimo gyventojų sodai nusėti amunicijos liekanomis. Prieš dirbdami žemę jie turi surinkti tas karo atliekas.

Fedorivkoje liko 26 žmonės, įskaitant tris Deniso ir jo žmonos Viktorijos vaikus. Vaikai maži - 9 mėnesių, 8 ir 9 metų amžiaus. Šeima jau du kartus išvyko iš kaimo – pirmą kartą į Dnipropetrovsko sritį, antrą kartą - į Voluinę. Bet kiekvieną kartą grįždavo dėl pinigų trūkumo. Šeima daugiau neketina palikti Fedorivkos.

(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: