„Mūsų užteks dviem-trims savaitėms“ - Prigožinas paskelbė, kada prasidės Ukrainos kontrpuolimas (Video)  ()

Anot „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino, Ukrainos ginkluotosios pajėgos laukia lietaus pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas skundžiasi, kad Ukraina tuoj pradės kontrpuolimą, o jo pajėgų nėra kam pridengti.

Pasak Prigožino spaudos tarnybos, jis mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis kontrpuolimo po gegužės 2 d., kai baigsis lietaus sezonas ir vėjas išdžiovins dirvą.

„Šiandien lyja. Paskutinis lietus - gegužės 2 d. Dar reikia savaitės, kol vėjas išdžiovins dirvą. Po to Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus pasiruošusios judėti. Ar jie tai padarys gegužės 9 d., kad sugadintų šventę? Gal, taip. Gal, ne. Tik čia, Rusijoje, įprasta viską daryti per šventes – kovo 8 ir gegužės 9 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios eiti ir pjauti flangus. Niekas neuždengia mūsų šonų“, – sakė Prigožinas.

Jis pareiškė, kad visos šios Rusijos Gynybos ministerijos kalbos apie „Wagner“ flangų dengimą yra „visiška nesąmonė“. Be to, nei „Wagner“, nei reguliariai Rusijos kariuomenei amunicijos nesuteikiama tiek, kiek reikia. Prigožinas mano, kad tai - „nusikalstamos vadovybės“ sprendimas.

 

Be to, Prigožinas skundėsi, kad „Wagner“ žmogiškieji ištekliai neva išdžiūvo dėl nuostolių ir samdinių paleidimo. Prigožinas pats verbavo žmones kalėjimuose, bet pažadėjo juos paleisti po pusmečio tarnybos ir, matyt, pažadą tęsi. Prigožinas sakė, kad jo pajėgų „užtekt 2-3 savaitėms“.

 

(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: