„400 000 kareivių armija“. Netikėta žinia, ką Rusija siųs į karą  ()

Rusijos verbuotojai renkasi imigrantus iš Centrinės Azijos, kad šie tarnautų Rusijai Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie lankosi mečetėse ir imigracijos tarnybose, kur ieškojo asmenų tarnybai Rusijos armijoje, praneša Ukrainos gynybos ministerija savo „Twitter paskyroje“. Tadžikiškai ir uzbekiškai kalbantys imigracijos pareigūnai reguliariai bando verbuoti imigrantus.

Laisvosios Europos radijas pranešė, kad verbuotojai siūlo 2 390 dolerių registracijos premiją ir iki 4 160 dolerių atlyginimą per mėnesį bei pagreitintą Rusijos pilietybės įgijimą: nuo 6 mėnesių iki metų vietoj įprastų 5 metų.

Dideli atlyginimai ir registracijos premijos paskatins kai kuriuos imigrantus registruotis. Šie naujokai greičiausiai bus siunčiami į Ukrainą, kur aukų skaičius itin didelis.

 

Imigrantų verbavimas yra dalis Rusijos gynybos ministerijos pastangų įvykdyti užduotį – surinkti 400 000 savanorių karui Ukrainoje. Valdžia beveik neabejotinai siekia atidėti bet kokią naują mobilizaciją, kad sumažintų vidaus nepasitenkinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(50)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: