„Visiškas valymas“. Pradėtas beprotiškas Putino planas Pietuose, Europa pašiurpusi  ()

Europos žvalgybos šaltinis teigė, kad Maskvos planas yra visiškai sunaikinti ukrainiečių tapatybę okupuotose teritorijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visiškas valymas“. Rusija bando panaikinti ukrainietišką tapatybę okupuotuose regionuose, kad šios teritorijos nebegalėtų būti integruotos į Ukrainą, Europos žvalgybos šaltiniai teigė agentūrai „Bloomberg“.

Jų teigimu, Maskva bando įtvirtinti savo kontrolę okupuotoje pietų ir rytų Ukrainos dalyje, siekdama kultūrinių ir demografinių pokyčių smurtu ir vietinių gyventojų pakeitimu. Atrodo, kad to, ką Vakarai vadina karo nusikaltimais, tikslas yra sunaikinti ukrainiečių tapatybę Rusijos kontroliuojamose teritorijose, teigia Europos pareigūnai.

Sėkmės mūšio lauke, anot jų, nepakaks, kad Kyjivas regionuose atgautų kontrolę. Europos žvalgybos duomenimis, Rusijos strategija apima Ukrainos pareigūnų represijas, kankinimus ir žudymus, taip pat ukrainiečių vaikų deportavimą į Rusiją, žmonių perkėlimą iš Rusijos į okupuotas teritorijas ir tų, kurie negavo Rusijos paso, teisių apribojimą.  

Maskva taip pat ragina ukrainiečius dalyvauti kare prieš Ukrainą. Veiksmai teritorijose, užimtose po praėjusių metų vasario 24 d., yra panašūs į tuos, kurių Rusija imasi norėdama integruoti Krymą ir kontroliuojamą Donbaso dalį į RF nuo 2014 m. Rusijos veiksmai taip pat rodo Maskvos nesidomėjimą derybomis dėl okupuotų teritorijų, pažymėjo „Bloomberg“ pašnekovai.

 

Nors Europos pareigūnai pradeda pripažinti, kad gali artėti derybų momentas, pranešė agentūra. Viešai Ukrainos sąjungininkai pareiškė, kad derybos turėtų vykti tik Ukrainos sąlygomis, ir pažadėjo toliau teikti karinę pagalbą.

Tačiau privačiuose pokalbiuose Europos žvalgybos pareigūnai teigia, kad tarp Kyjivo sąjungininkų Ukrainos ir Rusijos derybų klausimu gali kilti nesutarimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()