Dar viena šalis gali išeiti iš Europos Sąjungos: kas vyksta?  (9)

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas vėl kritikavo Europos Sąjungą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas dar kartą sukritikavo Europos Sąjungą ir net suabejojo ​​jos egzistavimo būtinybe.

Tai jis pareiškė sakydamas kalbą Vesprėmo mieste, viename iš šių metų Europos kultūros miestų. Šia iniciatyva siekiama skatinti bendradarbiavimą ir vienybę žemyne. Penktadienį ten lankydamasis jis iškėlė klausimą, ar ES apskritai reikalinga, praneša Censor.NET su nuoroda į „Evropeiskaja Pravda“.

Šiuolaikinę Europos bendradarbiavimo formą nulėmė dvi misijos: taika ir klestėjimas. Jei ji negali įvykdyti dviejų pirminių savo misijų, tai kokia ES prasmė?“, - sakė Orbanas.

Vengrijos premjero antieuropietiška retorika sustiprėjo po to, kai Briuselis padidino finansinį spaudimą jo šaliai. Ginčai su sąjunga dėl teisinės valstybės ir korupcijos privedė prie to, kad Briuselis nesuteikė daugiau nei 30 milijardų dolerių pagalbos. Tai taip pat paskatino spėlioti, kad Orbanas ketina galiausiai išvesti Vengriją iš ES, nors šalies vyriausybė tai ne kartą neigė.

Orbanas teigia, kad ES turėtų panaikinti sankcijas Rusijai, kurią jis kaltina gilinant Vengrijos recesiją. Jis taip pat paragino ES svarstyti klausimą dėl pagalbos Ukrainai nutraukimo, kaip būdo užbaigti karą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(42)
(-34)

Komentarai (9)