[ŽT] „Prasidėjo „Shahed“ tiekimas dideliais, beveik neribotais kiekiais.“ Pulkininkas skelbia rimtą pavojų Ukrainai  ()

Gegužės 27-28-osios naktį Rusija įvykdė masiškiausią dronų ataką prieš Ukrainą nuo karo pradžios - rusai panaudojo 54 „Shahed“ dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas sulaukė pirmųjų rusiškų naikintuvų „Su-35“, o vienas iš apmokėjimo už orlaivius mechanizmų yra „Shahed“ dronų siuntos beveik neribotais kiekiais, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas ir lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas.

Anot jo, Irane gaminamų dronų-kamikadzių kaina siekia apie 20 tūkstančių dolerių, o naikintuvo „Su-35“ – apie 100 mln. dolerių.  Todėl iraniečiai dar ilgai mokės už šiuos lėktuvus.

Tiesa, internete skelbiama, kad „Su-35“ kaina yra apie 40-43 milijonus dolerių, bet Iranas užsakė 24 tokius naikintuvus.

„Toks „Shahed“ skaičius rodo, kad Rusija bando išsekinti mūsų oro gynybos sistemą. Jei taikiniams numušti kasdien panaudosime 50 ar daugiau raketų, mums jų neužteks atremti masinei raketų atakai. Visą šį laiką Rusija kaupė raketas ir artimiausiu metu bandys smogti“, – perspėjo karo Svitanas.

 

Svitanas mano, kad naktinei atakai gegužės 28 d. rusai galėjo panaudoti iki 70 dronų, bet dalis „Shahed“ nesuveikė ar neskrido iki taikinių Ukrainoje, o tiesiog bandė maršrutus.

(7)
(20)
(-13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: