Gali būti netikėti įvykiai. Kadyrovo smogikai pakvietė Prigožiną „pokalbiui“ (Video)  ()

Čečėnijos vyriausybės vadovo pavaduotojas, Ramzano Kadyrovo dešinioji ranka Adamas Delimchanovas iš peties rėžė „Wagner“ lyderiui Jevgenijui Prigožinui. Jis pasiūlė „visus klausimus išspręsti akis į akį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Delimchanovas vaizdo žinutėje Prigožinui, regis, girdėti panieka. Bet Rusijos gretose tai įprasta - „Wagner“ konfliktuoja su Gynybos ministerija, Čečėnijos kadyroviečiai - su „Wagner“.

„Telegram“ kanale mačiau Prigožino pareiškimą, kad jis nesuprato, ką veikia „Achmat“ daliniai. Ženia, tu nesupranti ir negali suprasti. „Achmat“ daliniai atlieka aukščiausiojo vado pavestas užduotis. Jei nesupranti, tada bet kada gali susisiekti su mumis - pasirink vietą, laiką ir mes viską paaiškinsime. Tu jau tapai tinklaraštininku ir užėmei šaukti visam pasauliui, kad pas mus vienos bėdos... Visi žinome, kiek žmonių meti į Bachmutą... Užtenka šaukti, plūstis ir malti liežuviu. Pasakyk vietą, kada pasimatysime ir, kaip sakė Ramzanas Achmatovičius, mes išspręsime bet kokį klausimą akis į akį“, – kreipimesi sako Delimchanovas.

Neatrodo, kad jis grasintų Prigožinui susidorojimu, bet į draugišką kvietimą tai irgi nepanašu.

Kas įvyko tarp „Wagner“ ir „Achmat“? Nieko. Rusija ieško bet kokios rotacijos galimybių, o „Wagner“ daliniams reikia persigrupavimo. Veiksmo trūkumas kurį laiką informaciniame lauke nustūmė „Wagner“ į pakraštį ir Prigožinui tai akivaizdžiai nepatinka - jis nori, kad žmonės nuolat kalbėtų apie „Wagner“. Kad „Achmat“ neužimtų tos vietos scenos viduryje, Prigožinas juos kritikuos.

(19)
(4)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: