Propaganda šokiruota įvykiais fronte. „Rusijos pajėgos gali būti ištaškytos.“  ()

Pasak amerikiečių analitiko Marko Kanchiano, padėtis Ukrainoje rusams iš esmės skiriasi nuo tos, kuri buvo 2014 m. Ukrainiečiai sulaukia kur kas daugiau pagalbos iš NATO, yra pasirengę stipriau ir įnirtingiau priešintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai ir karo korespondentai yra sukrėsti dėl to, kas vyksta fronte Ukrainoje. Juos ypač atgraso nesėkmės Bachmute. Tai pareiškė JAV strateginių ir tarptautinių studijų centro vyresnysis patarėjas Markas Kanchianas, rašo „Newsweek“.

Leidinys pažymėjo, kad Rusija 2022 metų vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą ir daugelis tikėjosi jos greitos pergalės, tačiau „specialioji operacija“ virto 16 mėnesių trukusiu viso masto karu.

Anot jo, jie taip pat labai nerimauja dėl karinės pagalbos, kurią Ukraina gauna iš Vakarų. Rusijoje jie nesupranta, prie ko tai gali privesti.

„Jie taip pat nerimauja dėl visų mokymų ir karinės įrangos, kurią gauna Ukraina. Yra didžiulis netikrumas dėl to, kokį karinį potencialą tai gali suteikti. Galiausiai jie gali įveikti Rusijos pajėgas“, - sakė Kanchianas.

 

Eksperto teigimu, situacija Ukrainoje rusams iš esmės skiriasi nuo 2014 m. Tai kelia nerimą Rusijos propagandistams. Ukrainiečiai sulaukia kur kas daugiau pagalbos iš NATO, yra pasirengę stipriau ir įnirtingiau priešintis. Tačiau šį kartą Rusijos Federacija atvirai naudojo savo reguliariąją armiją. Ji nepasiekė sėkmės, kurios tikėjosi Maskva. Dabar Rusijos propagandistai ir analitikai mano, kad karą galima pralaimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()