FSB nieko negali padaryti su legionu „Rusijos laisvė“. Skelbiama netikėta žinia  ()

Legionas „Rusijos laisvė“ ir Rusijos savanorių korpusas vis dažniau atsiduria informacinėje erdvėje. Apie šias struktūras žinoma labai nedaug, tačiau kai kurie ekspertai vis dėlto daro tam tikras išvadas, paremtas konkrečiais faktais ir loginiu mąstymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma Rusijos opozicionierius, buvęs sovietų šnipas Sergejus Žirnovas teigia, kad legionas „Rusijos laisvė“ yra naujo tipo susivienijimas pagal socialinių tinklų modelį, grubiai tariant – struktūra be struktūros su absoliučiai horizontaliais santykiais, be jokių vadų ir viršininkų.

Šią nuomonę ekspertas išsakė interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Legiono nariu gali tapti bet kuris Rusijos Federacijoje gyvenantis žmogus, kuris yra nusiteikęs prieš karą ir prieš Putiną ir yra pasirengęs ne tik kritikuoti jį kur nors virtuvėje ar socialiniuose tinkluose (už tai, beje, gali sulaukti realios bausmės), bet ir yra pasirengęs paimti į rankas ginklą ar kokius nors pagalbinius daiktus“, - aiškino V. Žirnovas.

Pasak Žirnovo, Legionas neturi vadovybės ar struktūros – ir tai yra pagrindinė jo stiprybė. Kiekvienas antiputiniškai nusiteikusios organizacijos narys užsiima savo reikalais nedidelėje teritorijoje ir praktiškai neturi ryšių su kitais nariais, todėl Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) negali „pridengti“ Legiono.

 

„Juk FSB veikia organizuotose struktūrose, t. y., kai yra vadai, bosai, ryšiai, santykiai, pinigai, biudžetai, sandėliai, slėptuvės. FSB yra tam pritaikyta, ji žino, kaip tai daryti“, - sakė opozicionierius. 

Tačiau FSB nieko negali padaryti dėl „Rusijos laisvės“ legiono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)

Komentarai ()

Susijusios žymos: