Prasideda! Skelbiama, ką daro Ukraina visoje fronto linijoje  ()

Ženklai rodo, kad netrukus prasidės didysis kontrpuolimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-04 Prasideda! Skelbiama, ką daro Ukraina visoje fronto linijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus prasidės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, ir yra keletas tai rodančių ženklų. Pastarosiomis dienomis ukrainiečiai pradėjo išminuoti fronto liniją, praneša amerikiečių leidinys „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais tarp Ukrainos kovotojų.

Yra žinoma, kad tiek okupantai iš Rusijos Federacijos, tiek Ukrainos gynėjai palei fronto liniją padėjo tūkstančius minų. Dabar, norint sėkmingai atlikti puolimo operacijas, jas reikia iš ten pašalinti. Ukrainos inžinieriai ir išminuotojai jau užsiima išminavimo darbais, be kita ko, pasitelkę naują įrangą, sukurtą vokiečių „Leopard 2“ pagrindu. Be to, išminavimui gali būti naudojami „UR-77 Meteorit“ įrenginiai, leidžiantys praeiti per minų laukus.

Ukrainos Inžinerinių pajėgų departamento pulkininkas Serhijus Matveičiukas, komentuodamas būsimus puolimo veiksmus, pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose šiuo metu trūksta inžinerinių tankų ir kitos įrangos. Dėl šios priežasties kai kurie kariškiai turi atlikti rankinį išminavimą. O kai tik išminuotojai atlaisvina kelią, iškart įrengiami specialūs ženklai, rodantys kryptį į rusų pozicijas.

 

Kaip rašo WP autoriai, be Rusijos minų laukų, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia įveikti ir kitas kliūtis: apkasus, griovius ir upes. Kad puolimas būtų sėkmingas, ukrainiečiai turės kuo greičiau judėti, kad priešakinėse linijose dislokuoti Rusijos kariai nepriartėtų prie galimų atakų zonos, pabrėžia amerikiečių analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(3)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: