Tai ne Putinas. Netikėta žinia, kas yra tikrasis „Wagner“ savininkas ir slaptas Prigožino stogas (Video)  (1)

Rusijoje prasidėjo tikra suirutė ir šalies laukia perversmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denysas Kazanskis naujajame vaizdo įraše analizuoja karo nusikaltėlio Igorio Girkino kalbą. Joje jis sako, kad Rusijoje prasidėjo tikra suirutė ir šalies laukia perversmas dėl atviros konfrontacijos tarp „Wagner“ lyderio Prigožino ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos vadovybės.

„Girkinas teigia, kad Prigožinas, būdamas Putino aplinkos narys, sąmoningai vysto situaciją, siekdamas sukelti painiavą ir išprovokuoti valstybės perversmą. Ir daugelis šiuo klausimu su Girkinu sutinka. Teigiama, kad jis turi rimtą „stogą“ viršuje ir iš tikrųjų atstovauja Putino elito daliai. Visų pirma yra daug publikacijų, kad Prigožino „stogas" yra Tulos srities gubernatorius Aleksejus Diuminas. Tai buvęs Putino asmens sargybinis, kuris dar 2018 m. buvo vadinamas vienu iš kandidatų į Putino vietą. Daugelyje leidinių Diuminas vadinamas tikruoju „Wagner“ savininku ir kūrėju. Pats Prigožinas savo interviu aktyviai giria ir reklamuoja Diuminą“, – sako Kazanskis.

Kalbama apie sensacingą Prigožino interviu propagandistui Konstantinu Dolgovui. Jame „Wagner“ vadovas pažymi Rusijos Federacijos specialiųjų operacijų pajėgų, vadovaujamų Diumino, vaidmenį Krymo aneksijoje.

 

„Atrodo, kad Putinas praranda situacijos kontrolę, o potencialūs jo įpėdiniai, tai suprasdami, jau pradeda karą vienas su kitu. Girkinas, tai matydamas, su siaubu prognozuoja, kad ši situacija netrukus gali sukelti perversmą ir vėlesnį pilietinį karą“, - tęsia Kazanskis.

Anot jo, pats V. Putinas įvarė save į beviltišką situaciją, kai jo aplinka, matydama lyderio silpnumą, pradeda kovą dėl valdžios. O paradoksas slypi tame, kad Rusijos gyventojai ir toliau laiko jį gudriu ir talentingu geopolitiku.

 

„Kai Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą, jis planavo nedidelį pergalingą karą, kuris turėjo tik sustiprinti jo valdžią ir užtikrinti amžiną valdžią. Vietoj to, jis sugriovė tą trapų stabilumą, kurį pats sukūrė. Pirmą kartą per daugelį metų aukščiausioje Rusijos valdžioje vyksta atvira vieša ir labai aštri kova. Pirmą kartą per daugelį metų Rusijoje apie perversmą kalbama kaip apie realų scenarijų“, – reziumuoja Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: