Tai rimta. „Vien per gegužės mėnesį dirbtinis intelektas pakeitė beveik 4000 žmonių“  ()

Ar kūrybinius darbuotojus pakeis dirbtinis intelektas? Vieni sako, kad taip, o kiti teigia, kad technologijos tik suteiks jiems naujų įrankių darbui atlikti. Tačiau bent jau kai kuriais atvejais įrodymai, kad dirbtinis intelektas pakeičia konkrečius darbuotojus, jau yra įtikinami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraščio „Washington Post“ paskelbtoje žinutėje San Franciske dirbanti tekstų kūrėja Olivia Lipkin pasakojo, kaip netrukus po to, kai ši novatoriška programa tapo žinoma, darbo vietų susirašinėjimo programoje „Slack“ vadovai ėmė skirti užduotis „Olivijai/ChatGPT“ - ją ir pokalbių robotą vadindami pakaitomis.

Nors anksčiau ji buvo vienintelė savo ankstesnės darbovietės tekstų rašytoja, Lipkin pastebėjo, kad jos užduočių skaičius vis mažėja. Šių metų balandį ji buvo atleista be jokio paaiškinimo, nors galiausiai „Slack“ paskyroje pamatė, kad jos vadovai aptarinėjo, jog pigiau naudotis ChatGPT nei mokėti rašytojui.

„Kai tik žmonės užsimindavo apie ChatGPT, jaučiausi nesaugi ir nerimavau, kad jis mane pakeis“, - sakė ji laikraščiui. „Dabar iš tikrųjų turiu įrodymų, kad tai tiesa, kad tas nerimas buvo pagrįstas ir kad dėl dirbtinio intelekto iš tikrųjų likau be darbo.“

Nors Lipkin ir panašios istorijos iš tiesų yra baisios, jos toli gražu ne vienintelės. Praėjusią savaitę įdarbinimo įmonė „Challenger, Gray & Christmas“ paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad vien per gegužės mėnesį dėl dirbtinio intelekto buvo panaikinta beveik 4 000 darbo vietų.

 

Nors kai kurie žmonės pradėjo mokytis tapti „greitaisiais inžinieriais“, naudodamiesi tokiomis technologijomis kaip ChatGPT, kad sustiprintų savo karjerą, Lipkin nėbuvo tarp jų.

Vietoj to, kaip ji pasakojo žurnale, 25-erių metų mergina pakeitė savo šalutinę turinio rinkodaros veiklą šunų vedžiojimu, kad galėtų save išlaikyti, nes savo laisvalaikiu užsiima kūrybiniu rašymu.

„Aš visiškai atitrūkstu nuo biuro pasaulio“, - sakė Lipkin. „Žmonės ieško pigiausio sprendimo, o tai nėra žmogus - tai robotas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()