Padaryta didžiulė žala. Rusijos pozicijos kairiajame krante buvo nušluotos: ISW skelbia, kas nutiko  ()

Amerikiečių analitikų nuomone, Chersono srityje kilęs potvynis veikiausiai privertė trauktis rusų okupantus Oleškuose ir Golia Prystane.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 Padaryta didžiulė žala. Rusijos pozicijos kairiajame krante buvo nušluotos: ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos hidroelektrinės sprogimas gerokai pakeitė Chersono regiono geografiją ir topografiją. Tai teigiama birželio 8 d. Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Kaip pastebi analitikai, nuotraukos, darytos birželio 7 d., 04:00, rodo, kad potvynis padarė didelę žalą Rusijos užpuolikų parengtoms gynybinėms pozicijoms kairiajame Dniepro krante.

Pranešama, kad Rusijos pozicijos buvo užtvindytos Golia Prystane ir Oleškuose, iš kurių Rusijos ginkluotosios pajėgos anksčiau apšaudė dešinįjį krantą, ypač Chersoną. Dėl to rusai turėjo iš ten trauktis.

 

„Užtvankos sunaikinimas turi įtakos Rusijos karinėms pozicijoms rytiniame Dniepro krante. Potvynis sunaikino daugybę Rusijos lauko įtvirtinimų fronto linijoje, kuriuos Rusijos kariuomenė ketino panaudoti gintis nuo Ukrainos atakų“, – nurodė ISW.

 

Pranešimo autoriai taip pat pažymėjo, kad vandens srovės išplovė Rusijos minų laukus palei pakrantę. Anot jų, per artimiausias 72 valandas potvynis greičiausiai sustiprės ir dar labiau pakeis Chersono regiono geografiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()