[ŽT] „Tai ne paprasti kariškiai.“ „Azov“ skelbia, kas vietoje „Wagner“ atvyko į Bachmutą  ()

Kariuomenės majoras Maksimas Žorinas pakomentavo situaciją Bachmute ir pasakė, kas ten kovoja prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas išvedė savo karius iš Bachmuto ir juos pakeitė Rusijos reguliarioji kariuomenė, tačiau, kaip praneša Maksimas Žorinas, gana nestandartiniu būdu. Kadrų trūkumą Rusija nusprendė kompensuoti kaliniais, papildydama savo gretas jų sąskaita. Būtent nuteistieji dabar kovoja prieš Ukrainos gynybos pajėgas Bachmuto fronte.

Buvęs „Azov“ vadas pranešė apie naujas nestandartines pajėgas, kuriomis rusai pakeitė „Wagner“ jų pozicijose: „Tai daugiausia reguliarūs daliniai, kurie buvo atgabenti po mūšių kitomis kryptimis ir dabar perkelti čia. Jei anksčiau čia turėjome reikalų su kaliniais – „vageriečiais“, tai dabar yra dalinių, kur reguliariuose daliniuose yra nuteistųjų. Yra toks dalinys, kuris vadinasi „Štorm Z“, tai Rusijos reguliarioji kariuomenė. Jie, kaip ir „Wagner“, verbuoja kalinius tarnauti, o paskui perkelia juos čia, taigi vieni nuteistieji keičiami kitais.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(11)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: