Baltarusijoje sprogstama situacija. Kas trukdo Lukašenkai įsitraukti į karą  ()

Yra du svarūs argumentai, kodėl Lukašenka nėra pasirengęs stoti į Rusijos ir Ukrainos karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė politikos analitikas Tarasas Zagorodnyj.

Tarasas Zagorodnyj paaiškino, kad apie 90 proc. baltarusių kategoriškai nepritaria Baltarusijos įtraukimui į karą, nes nesupranta, kodėl ukrainiečiai per naktį turėtų tapti priešais.

„Tai labai atgraso Lukašenką“, - pabrėžė jis.

Antra, didelį klausimą kelia Baltarusijos kariuomenė. Joje nėra kontraktinių karių kaip Rusijoje, todėl kariuomenėje yra 18-20 metų vaikinų, kurie nori ginti savo šalį, o ne kariauti dėl nežinomų priežasčių.

„Baltarusijos karinė vadovybė ir baltarusiai supranta, kad rusams jie yra nereikalingi, žemesnio statuso net už „Wagner“ ir tai sukurs Baltarusijai sprogstamąją situaciją“, - pridūrė Zagorodnyj.

Tarasas Zagorodnyj sakė, kad patys rusai bijo perkelti dalį karių į Belgorodo sritį, kur vykdoma speciali operacija, skirta „išvaduoti“ regioną nuo Vladimiro Putino diktatūros, nes nėra tikri, kad kariai neperbėgs į Rusijos savanorių korpuso ir legiono „Rusijos laisvė“ pusę.

 

Panaši istorija ir su Baltarusija. Kokia tikimybė, kad į jos teritoriją neįžengs koks nors naujas dalinys su svarbia misija? Juolab, kad Sviatlana Cichanouskaja gali padėti baltarusiams nuversti valdžią. Taip baigsis auksiniai Lukašenkos valdymo laikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(3)
(106)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()