Kuo ypatingi F/A-18, kuriuos gali perduoti Australija  ()

Ukraina iš Australijos gali gauti naikintuvus F/A-18 „Hornet“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 Kuo ypatingi F/A-18, kuriuos gali perduoti Australija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš Australijos gali gauti naikintuvus F/A-18 „Hornet“. Tai daugiafunkcis naikintuvas, kuris gali būti naudojamas kartu su F-16. Kol F/A-18 smogs antžeminiams taikiniams, F-16 dengs juos nuo priešo lėktuvų.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo karo ekspertas ir oro gynybos specialistas Andrejus Kramarovas. Pasak jo, naikintuvai F-16 ir F/A-18 „Hornet“ gali būti naudojami tuose pačiuose aerodromuose.

„F/A-18 ir F-16 yra JAV lėktuvai. Jie sukurti tai pačiai logistikos ir paramos bazei. Taigi, mes galime juos naudoti tuose pačiuose aerodromuose. Tai gana patogu“, – sakė jis.

Karo ekspertas pasiūlė, kad Ukraina galėtų priimti vieną eskadrilę „Eurofighter Typhoon“ naikintuvų, tai yra 14-18 lėktuvų.

Kramarovas pažymėjo, kad F/A-18 „Hornet“ buvo sukurtas lygiagrečiai su F-16 ir F-15. Kurį laiką tai buvo pagrindinis JAV naikintuvas. Jį aktyviai naudojo ir kitos valstybės.

„Tai atakos naikintuvas. Jo užduotis yra pirmiausia dirbti su antžeminiais taikiniais. Žinoma, jis gali būti naudojamas dirbant su oro taikiniais. Galima sakyti, kad jis priklauso 4+ kartai“, – aiškino karo ekspertas.

 

Oro gynybos specialistas pabrėžė, kad pagrindinės F/A-18 „Hornet“ savybės yra ne tiek pranašumo ore įgijimas, kiek pagalba sausumos pajėgoms, rengiantis atakuoti antžeminius taikinius.

„Jo funkcionalumas kiek skiriasi nuo F-16 funkcionalumo. Šių naikintuvų perdavimas leis mums įvykdyti daugiau aviacijos funkcijų. Jūs netgi galite juos naudoti kartu su F-16. F/A-18 „Hornet“ dirbs su antžeminiais taikiniais, o F-16 tuo metu jį dengs, ypač nuo priešo lėktuvų“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()