Rusijoje prasidėjo masiniai reidai. Skelbiama, ką siųs į karą Ukrainoje (Video)  ()

Rusija visoje šalyje vykdo masinius reidus, kad būtų ką siųsti į frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 28 d. Tyrimų komitetas išleido nurodymą visiems regioniniams skyriams, kuriame teigiama, kad labai svarbu teikti pirmenybę baudžiamosioms byloms, susijusioms migrantais. Skubos priežastimi įvardijama „vidaus politikos būtinybė“.

Vidiniai Osečkino šaltiniai patvirtino, kad pirmenybė teikiama masiniams tiek turinčių, tiek neturinčių dokumentų migrantų areštams pagal išgalvotus kriminalinius kaltinimus, savo „Twitter“ paskyroje praneša Vašingtone įsikūrusios nepelno organizacijos „Wind of Change Research Group“ vykdomasis direktorius Igoris Sushko.

 

Birželio pirmąsias dvi savaites vyko FSB, Vidaus reikalų ministerijos ir Tyrimų komiteto pasitarimai, kuriuose buvo siekiama sustiprinti represijas prieš antivyriausybines nuotaikas rengiant reidus ir areštus. Apiplėšimų, išžaginimų ir net žmogžudysčių tyrimai atidedami keliems mėnesiams.

Kaip teigia I. Sushko, dauguma Rusijoje dirbančių migrantų yra Uzbekistano, Tadžikistano, Kazachstano, Kirgizijos, Turkmėnijos, Armėnijos, Moldovos ir Baltarusijos piliečiai. Rusija prievarta siųs užsienio piliečius į Ukrainą kaip „karius“ mirti už Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(15)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: