[ŽT] „Budanovas komoje.“ Cituojama sensacija iš vokiečių leidinio, bet viskas sudėtingiau  ()

Pasak rusų žiniasklaidos, Vokiečių leidinys „Stern“ netikėtai prakalbo apie labai sunkius Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo Kyrylo Budanovo sužeidimus. Teigiama, kad Budanovas - komoje. Bet ar tikrai „Stern“ tai rašė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

​Tiesa, ši istorija yra ne tokia paprasta. Tokia informacija su nuoroda į „Stern“ pasklido Rusijos propagandos kanaluose, ypač propagandisto Volodymyro Solovjovo „Telegram“ kanale, bet tai - pramanas.

„Stern“ sureagavo žaibiškai ir praneša, kad tokios informacijos neskelbė.

„Stern“ tokių naujienų neskelbė“, - rašoma DW straipsnyje. Vokiečiai skelbia, kad visa ši istorija yra ne kas kita, kaip dar viena melaginga Rusijos propagandistų žinia.

Paskutinis „Stern“ straipsnis apie Budanovą publikuotas šių metų vasario 28 d. Jame buvo išdėstyta Ukrainos Ukrainos žvalgybos vadovo nuomonė apie tai, ar Kinija tieks ginklus Maskvai.

DW pažymi, kad dezinformacija apie „rimtą Budanovo sužalojimą“ jau pasirodė kitomis kalbomis, ypač prorusiškuose ir Rusijos remiamuose kanaluose.

 

Rusija vykdo dezinformacijos kampaniją prieš Budanovą. „RIA Novosti“ rašo, kad gegužės 29-ąją per raketos ataką Kyjive Budanovas buvo sunkiai sužeistas ir gydymui buvo išvežtas į Berlyną. Panašios nesąmonės buvo skelbiamos ir apie Valerijų Zalužną. Tiek Budanovas, tiek Zalužnas po tų žinių pasirodymo buvo pasirodę viešumoje.

(26)
(50)
(-24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: