[ŽT] „Negalima tokių dalykų skelbti apie karą.“ Paaiškėjo, ką tyliai draudžia Ukraina redaktoriams ir tinklaraštininkams  ()

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar turi pastabų apie turinio apie karą publikavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar pareiškė, kad brutalių vaizdo įrašų publikavimas iš fronto yra nepriimtinas ir kenkia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Ukraina tampa savo aukštų vertybių ir žodžio laisvės įkaite, niekas neįvedė karinės cenzūros. Tai suteikia galimybę žmonėms, kurie ciniškai uždirba pinigus iš peržiūrų ir prenumeratorių. Daug žmonių tai daro karo metu“, – sakė viceministrė.

Ji pažymėjo, kad prasidėjus karui, ministerija surengė dešimtis neviešų susitikimų su tinklaraštininkais ir vyriausiaisiais redaktoriais, kuriuose aiškino, kodėl tokių dalykų negalima skelbti ir kaip tai kenkia Ukrainos gynybos pajėgoms.

 

Ukraina neturi karo cenzūros. Tai yra gana pavojinga, nes skelbdami kone bet kokį turinį žmonės nenorėdami gali išduoti Ukrainos gynėjų planus, judėjimą, ginkluotę. Kai kurie iš konteksto ištraukti įrašai gali būti diskredituojantys, gali būti panaudoti netikroms naujienoms kurti.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: